Lebap vilayetine 62 yeni John Deere tarım traktörü teslim edildi

Lebap vilayetine 62 yeni John Deere tarım traktörü teslim edildi

Aralarında 62 adet John Deere 6195M tarım traktörünün de bulunduğu bir grup yeni tarım makinası Lebap Vilayet Tarım Üretim Birliği’ne teslim edildi. İlgili haber, pazartesi günü yayınlanan NeytarlnıyTurkmenistan (Tarafsız Türkmenistan) gazetesinde yer aldı.

Lebap vilayetinin tarım alanlarında Case, John Deere, Claas gibi dünya çapında lider şirketlerin çeşitli tarım ekipmanlarının yanı sıra Minsk Traktör Fabrikası’nın ürünleri de yaygın olarak kullanılıyor.

Bu tarım makinaları son derece üretken olup, aynı zamanda ekonomiktir ve saha çalışması için tüm gereksinimleri tam olarak karşılamaktadır.

Yeni tarım ekipmanları, şu anda kışlık buğday ekimine hazırlanan çiftçiler için vazgeçilmez bir destek olduğunu kanıtladılar.

Ayrıca traktörlerin yanı sıra 30’dan fazla buldozer ve ekskavatör Lebap Vilayet Su Yönetimi Departmanı’na teslim edildi.

Lebap vilayetinin ve ülkenin diğer vilayetlerinin teknik filolarının yenilenmesi, Türkmenistan Devlet Başkanı'nın tarımın geliştirilmesine yönelik politikası çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi
Türkmenistan ve Tacikistan arasında işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin Deklarasyon imzalandı
Türkmenistan'da Ahal vilayetinin yeni merkezinin inşaatini hızlandırmaya yönelik Kararlar imzalandı
Balkanabat ve Türkmenabat kentlerinde yeni konutlar hizmete açıldı
Belarus'ta BDT ülkelerinin ekonomik güvenliği masaya yatırıldı
Türkmenistan Devlet Başkanı, Uluslararası Ahal-Teke Atçılık Kompleksi'nde düzenlenen etkinliklere katıldı