Mahmud Abbas, Serdar Berdimuhamedov’u ziyaret için Filistin’e davet etti

Mahmud Abbas, Serdar Berdimuhamedov’u ziyaret için Filistin’e davet etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, cuma günü Aşkabat’ta Filistin Dışişleri ve Yurt Dışında Yaşayan Filistinliler Bakanı Riyad Maliki’yi kabul etti. Görüşmede Riyad Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a Filistin’i ziyaret etmesi yönündeki davetini iletti. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, mevkidaşı Mahmud Abbas’a sıcak selamları ve Filistin’i ziyaret davetinden ötürü minnettarlığını dile getirerek, Orta Doğu ülkeleri ile verimli işbirliği geliştirilmesinin, Türkmenistan’ın dünya ülkeleri ile olumlu ilişkilerin genişletilmesine yönelik dış siyaset stratejisinin öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

Görüşmede, karşılıklı çıkarlara dayalı ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için geniş fırsatların bulunduğu not edildi. İlgili ikili istaşerelerin yapılması ve iki ülkenin özel sektör temsilcileri arasında işbirliğ kurmak için gerekli koşulların oluşturulması, bu alandaki verimli adımların arasında gösterildi.

Haberde, Türkmenistan’ın kendi adına ilişkileri daha da geliştirmek için Filistinli ortaklarının somut önerilerine açık olduğu belirtildi.

Ayrıca cuma günü Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı binasında, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Filistin Dışişleri ve Yurt Dışında Yaşayan Filistinliler Bakanı Riyad Maliki arasında görüşme gerçekleşti.

Görüşmelerin sonuçlarına ilişkin Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı ile Filistin Dışişleri ve Yurt Dışında Yaşayan Filistinliler Bakanlığı arasında siyasi istişarelerin yapılmasına ilişkin Protokol ve Türkmenistan Hükümeti ile Filistin Hükümeti arasında Ortak Hükümetlerarası Komite oluşturulmasına ilişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan-Filistin iş çevreleri arasında doğrudan ilişkiler kurulması planlanıyor
Türkiye'de İkamet İzniyle Yaşayan Yabancı Sayısı Yüzde 15 Azaldı
Türkiye'de İkamet İzniyle Yaşayan Yabancı Sayısı Yüzde 15 Azaldı
Ordu Bakan Kurtulmuş Türkiye'nin Yalnızlaştırılmasına Müsaade Etmeyeceğiz
Kurtulmuş: Türkiye'nin Yalnızlaştırılmasına Müsaade Etmeyeceğiz
Dha Yurt Bülteni-12