Medvedev: Türkmenistan ile Rusya, işbirliğinin tüm alanlarında önemli sonuçlar kazandı

Medvedev: Türkmenistan ile Rusya, işbirliğinin tüm alanlarında önemli sonuçlar kazandı

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a Yeni Yıl vesilesiyle gönderdiği tebrik mektubunda, 2023 yılında Rusya ile Türkmenistan’ın derinleştirilmiş stratejik ortaklık ilkelerini izleyerek, ikili ve çok taraflı işbirliğinin tüm alanlarında önemli sonuçlar elde ettiğini kaydetti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından çarşamba günü servis edildi.

Medvedev tebrik mektubunda, ’Daha fazla ortak çalışmaların, Orta Asya ve Hazar Denizi bölgesinde istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesine yönelik ilişkilerimizin potansiyelinin arttırılmasına katkıda bulunacağına inanıyorum.’’ diye belirtti.

Bu fırsattan istifade eden Dmitriy Medvedev, Türkmenistan Devlet Başkanına sağlık, refah ve devlet görevinde yeni başarılar, Türkmenistan halkına ise barış ve refah dileklerini ifade etti.

Bunun yanında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emirliği Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum, BAE Başkan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı, BAE Başkanlık İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı, BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Kaha Imnadze, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ve Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Zhang Ming de Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a Yeni Yıl vesilesiyle tebrik mesajı gönderdiler.

İlgili diğer haberler

Bdt Ülkeleri Başbakanları Özbekistan da Toplandı
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Bdt Başbakanları Konseyiyle Görüştü
Kapalı Ortamda Led Aydınlatma ile Domates Yetiştirdiler
ŞİÖ ülkeleri hükümet başkanları Özbekistan da
Kapalı Ortamda Led Aydınlatma ile Domates Yetiştirdiler
Türkmenistan da BDT hükümet başkanları toplantısı