Ocak 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $51,3 millyonu aştı

Ocak 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $51,3 millyonu aştı

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) geçen hafta döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 51 milyon 329 bin ABD dolarını aştı. İlgili gelişme, Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası tarafından pazartesi günü servis edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Afganistan, Malta ve diğer ülkelerden iş adamları, döviz karşılığında Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumu’na bağlı tesislerde üretilen uçak yakıtı, polipropilen, aydınlatma gazyağı satın aldılar.

Büyük Britanya iş çevrelerinin temsilcileri ise Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu’nun fabrikasında üretilen üre alımı gerçekleştirdiler. Ayrıca BAE ve Kırgızistan iş çevrelerinin temsilcilerine döviz karşılığında pamuk kumaş, pamuk iplik ve kot kumaşlar satıldı.

Türkmenistanlı girişimciler, iç piyasa için Türkmennebit Devlet Kurumu’nun tesisinde üretilen polipropilen, petrol bitümü, el dokuması halıları, pamuk iplik, ham iplik alımı gerçekleştirdiler. Sözleşmelerin toplam tutarı 24 milyon 756 bin manatı aştı.

Geçen hafta Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda 21 ticari işlem tescil edildi.

Aralık ayında Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda ekonominin çeşitli sektörlerindeki olumlu gelişmeyi yansıtan büyük bir yoğunluk kaydedildi. Borsada yapılan ticari işlemlerin toplam değerinin 155 milyon 52 bin 252 ABD doları oldu.

İlgili diğer haberler

TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı
TDEHB’nin perşembe günkü seansında gerçekleştirilen işlemlerin değeri $25,5 milyonu aştı
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $15,5 milyona yaklaştı
Kasım 4. Hafta: TDEHB'deki işlemlerin toplam tutarı $50,8 milyonu aştı
TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
Aralık 3. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $18,1 milyonu aştı