Ocak 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $19 milyonu aştı

Ocak 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $19 milyonu aştı

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) geçen hafta döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 19 milyon 446 bin ABD dolarını aştı. İlgili gelişme, Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası tarafından pazartesi günü servis edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye, İskoçya, Afganistan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan’dan iş adamları, Türkmennebit (Türkmennebit) Devlet Kurumu’nun işletmesinde üretilen polipropilen ve uçak yakıtı satın aldılar.

Ayrıca BAE iş çevrelerinin temsilcileri, Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu’na bağlı fabrikada üretilen üreyi satın aldılar. Bunun yanında Türkiye, Pakistan ve Kırgızistan’dan iş adamlarına pamuk kumaş, pamuk iplik, erkek gömlekleri, meyan kökü ve gövdesi, ham ipek satışı yapıldı.

Türkmenistanlı girişimciler, iç piyasa için Türkmennebit Devlet Kurumu’na bağlı tesiste üretilen polipropilen, aydınlatma gazyağı, petrol bitümü, el halıları, yorgan-döşek takımları ve ham ipek alımı gerçekleştirdiler. Sözleşmelerin toplam tutarı 28 milyon 902 bin manatı geçti.

Geçen hafta Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda 33 ticari işlem tescil edildi.

İlgili diğer haberler

Eylül son hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplamı $37 milyonu aştı
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $15,5 milyona yaklaştı
TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
Aralık 3. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $18,1 milyonu aştı
TDEHB’nin cuma günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
Ocak 1. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $51,3 millyonu aştı