Oguzhan şirketi, yeni çeşit çikolata ürünlerinin üretimini faaliyete geçirdi

Oguzhan şirketi, yeni çeşit çikolata ürünlerinin üretimini faaliyete geçirdi

Girişimci Begmurat İşanov’un yöneticiliğini yaptığı Oguzhan şirketi, yakında yeni çeşit Yıldız ve Ayazbaba çikolataların üretimine başladı.

Rısgal gazetesinin pazartesi günkü haberine göre, şirketin üretim tesislerine kurulan modern üretim ekipmanları, günde 7 ton çikolata üretimine olanak sağlamaktadır. Bu tesislerde yaklaşık 35 çeşit çikolata üretilmektedir.

Şirkette Lezzet, Altın Halka çikolataları, hindistan cevizli Şazada, Aylı akşam, cevizli Aylar, Erteki, vanilyalı Çopantelpek, Buratino, portakallı Alem, Cancagaz, çilekli Lale, Tayçanak çikolata çeşitleri ve sütlü Gölecik, cevizli Taç, Ayazbaba, vişneli Yıldız kare çikolataları ve diğer çikolata çeşitleri üretilmektedir.

Türkmenistan’da son yıllarda şekerleme ve bisküvi üretiminin arttırılmasına yönelik büyük ölçekli projeler hayata geçirilmektedir. Son yıllarda,Türkmenistanlı girişimciler tarafından ithal ikame ürünlerin üretiminin faaliyete geçirilmesi sonucunda, ithal edilen şekerleme ve bisküvi ürünlerinin miktarı yaklaşık 2 kat azaldı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, torunlarıyla birlikte Baş Yılbaşı Ağacını ziyaret etti
İNTERNET VE SOSYAL MEDYADA ÖNE ÇIKAN YURT HABERLERİ
Mide botoksu ameliyatından sonra bir hasta daha yaşamını yitirdi
Türkmenistan'da inşaat ve üretim amaçlı 10.545 hektar arazi tahsis edilecek
Türkmenistan ile Güney Kore, ulaşım işbirliğini pekiştiriyor
Türkmenistan'da Aral Denizi üzerine yeni proje imzalandı