Okula yeni başlayacak öğrenciler için 76,6 binden fazla bilgisayar hazırlandı

Okula yeni başlayacak öğrenciler için 76,6 binden fazla bilgisayar hazırlandı

Bu eğitim-öğretim yılında 1. sınıfa gidecek çocuklar için Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov adında hediye edilecek 76.677 adet Bilimli marka dizüstü bilgisayar hazırlanarak, okullara teslim edildi. İlgili haber, çarşamba günü Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Öğrencilere hediye edilecek dizüstü bilgisayarların üretim çalışmaları, Türkmenistan Sanayi ve İnşaat Üretimi Bakanlığı ile Aýdyň Gijeler şirketi tarafından gerçekleştirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Kararı gereğince, Türkmenistan Eğitim Bakanlığı’na 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 1. sınıfa başlayacak olan çocuklara hediye edilecek dizüstü bilgisayarların satın alınması, eğitim kurumlarına kurulması ve teknik servis sağlanmasına ilişkin Agzybirlik Tilsimaty ve Aýdyň Gijeler şirketleriyle ayrı ayrı sözleşme yetkisi verildi.

Haberde belirtildiği gibi, dizüstü bilgisayarların işletim sistemi Android 13+ Google Service’tir ve RAM’i DDR44Gb’dir. Bilgisayarlara Türkmence, İngilizce, Rusça dahil bir takım eğitim programları da yerleştirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, 25 Ağustos’ta video iletişim yolu ile gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle, 1 Eylül’de Arkadag şehrinde ve Türkmenistan’ın vilayetlerinde 13 anaokulunun, 19 ortaokul ve okul-eğitim kompleksinin açılmasının planlandığını kaydetti.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan’da milli mesajlaşma programı ve e-posta faaliyete geçirildi
Business Turkmenistan internet yayını 4 yaşında
PROF. DR. AHMET SERBES: ERKEN UYARI SİSTEMİ BİR DEPREM TAHMİNİ DEĞİL
Kimlik Avı Saldırılarının Yarısından Fazlası Finansla İlgili
Kimlik Avı Saldırılarının Yüzde Ellisinden Fazlası Finansla İlgili
Türkmenistan’da yeni çevrimiçi sinema platformu hizmeti faaliyete geçti