OPEC, Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı Konferansı’na katılımını teyit etti

OPEC, Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı Konferansı’na katılımını teyit etti

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 25-27 Ekim tarihleri arasında Aşkabat’ta gerçekleştirilmesi planlanan ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ (OGT-2022) başlıklı 28. uluslararası konferansa katılımını resmen teyit etti.

Azerbaycan’ın Trend ajansının cumartesi günkü haberine göre OPEC, etkinlikte örgütün Petrol Çalışmaları Dairesi Başkanı Behrooz Baikalizadeh tarafından temsil edilecek.

OPEC’in yanı sıra Dragon Oil, CNPC, Petronas, William Johnson International Trade and Services FZCO ve KAMAZ gibi diğer bazı şirketler de konferansa katılım niyetlerini açıkladılar. Halihazırda yaklaşık 100 kurum ve kuruluş katılımlarını teyit etti.

Etkinlik, Türkmengaz, Türkmennebit (Türkmenpetrol), Türkmengeologiýa (Türkmenjeoloji) Devlet Kurumları ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türkmen Forum şirketi ile ortaklıkta ve Büyük Britanya’nın GaffneyCline şirketinin desteğiyle düzenlenecek.

Konferans çerçevesinde, önde gelen uluslararası enerji şirketlerinin, uluslararası kuruluşların ve önde gelen küresel finans kuruluşlarının rekor sayıda yöneticisinin deneyimlerini paylaşmak ve Türkmenistan’ın petrol ve gaz sektörünün gelişimini etkileyen bölgesel ve küresel eğilimleri masaya yatırmak üzere bir araya gelmeleri bekleniyor.

İlgili diğer haberler

Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu
Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu
Aşkabat'ta OGT-2022 Uluslararası Yatırım Forumu faaliyetlerine başladı
Dünya enerji şirketleri ve kuruluşları OGT-2023 uluslararası konferansına katılacaklar
Türkmenistanlı öğrenciler, GENIUS Olympiad-2023’te dört madalya kazandılar
Dubai’de OGT 2023 Uluslararası Yatırım Forumu faaliyetlerine başladı