Orta Asya veri merkezi pazarı 2028’de $179,7 milyona ulaşacak

Orta Asya veri merkezi pazarı 2028’de $179,7 milyona ulaşacak

Orta Asya veri merkezi pazarı 2022-2028 döneminde yüzde 18,47'lik yıllık bileşik büyüme oranıyla büyüyerek, 2028 yılında 179,7 milyon ABD dolarına ulaşacak. Bloomberg ajansı, kapsamlı pazar araştırma raporları ve danışmanlık hizmetleri sunan yenilikçi bir şirket olan Aritzon’un son araştırma raporuna atıfta bulunarak, perşembe günü konu ile ilgili haber verdi.

Haberde belirtildiği gibi, serbest ticaret bölgeleri, yatırımcıları çekmek için vergi indirimleri ve diğer teşvikler sunarak ekonomik büyümeyi arttırabilir. Bulut tabanlı hizmetlerin ve büyük verinin benimsenmesi, Orta Asya’da veri merkezi tesislerine olan talebi arttırıyor.

Bölgesel hükümetler dijital ekonomiyi ve endüstriyel büyümeyi destekleyen girişimlere yatırım yapıyorlar. Bu girişimler arasında bölgenin kalkınmasını hızlandırması beklenen akıllı şehir projeleri de yer alıyor.

Veri merkezi pazarı, sunucular, depolama ve ağ altyapısı dahil Bilişim Teknolojieri altyapısının kurulması ve sürdürülmesi için donanımla ilgili tüm harcamaları kapsamaktadır. Orta Asya veri merkezinin pazar büyüklüğü 2022 yılında 65 milyon ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Türkmenistan’ın Milli telekomünikasyon şirketi Turkmentelecom, 1 Mayıs 2022’de yüksek yüklü ve çok siteli barındırma projeleri için özel sunucular kiralayan yeni bir hizmete start verdi.

İlgili diğer haberler

HDP'li Zeydana Yeniden 8 Yıl Hapis Cezesı, Avukatına Suç Duyurusu
Dha Yurt Bülteni-16
Dha Yurt Bülteni-16
Türkmenistan heyeti, Cisco Live 2024 Uluslararası Bilişim Teknolojileri Forumu’na katılıyor
Türkmenistan, Türkiye ile Ticari ve Ekonomik İlişkileri Yeni Düzeye Çıkarmayı Amaçlıyor
Bakan Kacır, "Türkiye-Türkmenistan İş Forumu"nda konuştu Açıklaması