Otomotiv dünyasının efsane markası veda etti! 79 yıllık fabrika kapanıyor

Otomotiv dünyasının efsane markası veda etti! 79 yıllık fabrika kapanıyor

Otomotiv dünyasının efsane markalarından Saab için yolun sonu göründü. 1947’den bu yana üretimin kalbi olan İsveç’in Trollhättan kentindeki fabrika, son araçların ve ekipmanların açık artırmaya çıkarılmasıyla birlikte faaliyetlerine resmen veda etmeye hazırlanıyor.The Drive’da yer alan habere göre, 2012 yılında iflas eden Saab’ın varlıklarını devralan National Electric Vehicle Sweden (NEVS), operasyonlarını tamamen durdurma kararı aldı.

Bu kapsamda fabrikada kalan son prototip araçlar ve üretim ekipmanları satış listesine konuldu.SON ARAÇLAR SATIŞA ÇIKIYORKlaravik üzerinden gerçekleştirilecek açık artırmada, Saab’ın teknoloji dönüşümünü simgeleyen önemli araçlar koleksiyonerlere sunulacak.

Fabrikada bulunan binlerce yedek parça, tasarım maketleri ve markaya ait tarihi afişler de müzayedede yer alacak.EMILY GT PROJESİ DE RAFA KALKTINEVS mühendisleri tarafından geliştirilen ve geleceğin elektrikli sedan modeli olarak gösterilen Emily GT projesinin de tamamen sona erdiği belirtildi.

Seri üretime geçmesi beklenen model için yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığı ifade edildi.TARİHİ FABRİKAYA VEDAMüzayedenin 21 Mayıs’ta başlayıp 30 Mayıs’ta sona ereceği açıklandı.Açık artırmanın son gününde Saab hayranlarına Trollhättan fabrikasını ziyaret etme fırsatı da sunulacak.Böylece otomotiv dünyasında önemli bir iz bırakan Saab markası ve tarihi Trollhättan fabrikası için resmi kapanış süreci tamamlanmış olacak.Kaynak: Haberler.com Saab

İlgili diğer haberler

Otomotiv devi 26 yıl sonra Türkiye'ye dönüyor! En çok satan modeli üretecek
Fransa’dan Devrim: Otomobil Fabrikaları Savaş Üretimine Dönüşüyor
Levent Börek kimin, sahibi kim? Levent Börek'e neden kayyım atandı?
Türkiye nin ilk 1000 ihracatçısı belli oldu
İhracat 2019 da Cumhuriyet Tarihinin Rekoruyla Taçlandı
2019 Yılı Dış Ticaret Değerlendirme Toplantısı