Paris Emniyet Müdürlüğü, "Fransa'daki Müslümanların Yıllık Buluşmaları" etkinliğini yasakladı

Paris Emniyet Müdürlüğü, bu yıl 40'ıncısı düzenlenmesi planlanan " Fransa'daki Müslümanların Yıllık Buluşmaları" etkinliğini, ülkede terör tehdidi riskinin yüksek olduğu gerekçesiyle yasakladı.Etkinliğin, Paris'in banliyösü Le Bourget'te 3-6 Nisan'da düzenlenmesi planlanıyordu.

Paris Emniyet Müdürlüğünün, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez'in talimatı üzerine Paris Emniyet Müdürü Patrice Faure'un söz konusu etkinliği yasaklayan bir karar aldığı bildirildi.Açıklamada, kararın artan gerilimlerin ve yüksek terör tehdidinin öne çıktığı ulusal ve uluslararası bir bağlamda alındığı belirtilirken, kamu düzeninin bozulma riski bulunduğu ve emniyet güçlerinin önümüzdeki günlerde yoğun şekilde görev yapacağı ifade edildi.Etkinliğin organizatörü olan Fransa Müslümanları Federasyonu avukatı Sefen Guez Guez, aynı platformdan yaptığı açıklamada, Paris Emniyet Müdürlüğü'nün söz konusu yasak kararını federasyona 1 Nisan'da bildirdiğini kaydetti.Guez Guez, emniyetin bu kararı Müslüman toplumu olası terör saldırılarına karşı koruma gerekçesiyle aldığını savunduğunu belirterek, "Tamamen göstermelik olan bu gerekçe kimseyi kandıramaz." dedi.Federasyon adına etkinliğin yasaklanmasına karşı Paris İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunulduğunu aktaran Guez Guez, konuyla ilgili duruşmanın yerel saatle 09.00'da görüleceğini kaydetti.Le Bourget kentinde 1984'ten beri düzenlenen "Fransa'daki Müslümanların Yıllık Buluşmaları" etkinliğine, bu yıl ülke genelinden ciddi bir katılım olması bekleniyordu.

Etkinlik, 2020-2025 yılları arasında düzenlenmemişti.Kaynak: AA / Esra Taşkın Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Fransa Güncel Terör Paris

İlgili diğer haberler

Münih Güvenlik Konferansı'nda "Sudan'daki Savaşı Bitirmek" paneli yapıldı
Fransa'da Yerel Seçimlerin İkinci Tur Sonuçları
İşte ülkeyi sallayan sapık futbolcunun 15 yaşındaki kıza attığı mesajlar
Türk Mutfak Kültürü Dijital Atlası Paris’te Tanıtıldı
Fransa'da yerel seçimlere müdahale ihtimali hakkında soruşturma
Norveç, Fransa'nın nükleer caydırıcılık şemsiyesine dahil olmayı kabul etti