Raşid Meredov BDT Dışişleri Bakanları Konseyi’nin toplantısına katıldı

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, cuma günü Moskova’da yapılan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin toplantısına katıldı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tleuberdi, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Dumitru Sokolan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov’un yanı sıra BDT İcra Sekreteri Sergey Lebedev katıldı.

Görüşmeler sırasında katılımcılar, BDT kapsamındaki önemli işbirliği alanlarının mevcut durumunu ve geleceğini masaya yatırdılar. Ekonomik işbirliği ve salgınla mücadele, bu yıl yapılacak ortak eylemlerin öncelikli alanları olarak belirlendi.

R. Meredov konuşmasında, Türkmenistan’ın BDT kapsamında karşılıklı etkileşimlerin güçlendirilmesine yönelik görüşlerini dile getirdi. Ayrıca bölgesel ve uluslararası meselelere de değindi. Türkmenistan Dışişleri Bakanı, uluslararası hukuk kurallarının yeniden düzenlenmesinin ve devletler arası ilişkilerde Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın (BM Şartı) göz önünde bulundurulmasının önemine dikkat çekti.

Habere göre taraflar, Türkmenistan’ın girişimleriyle kabul edilen BDT dış politika kurumları arasındaki işbirliğini yoğunlaştırmaya yönelik Eylem Planı’nın uygulanmasını da değerlendirdiler.

BDT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının sonuçlarının ardından bir dizi belge kabul edildi.

BDT Dışişleri Bakanları Konseyi'nin bir sonraki toplantısının 14 Ekim'de Minsk'te yapılması planlanıyor.

(Fotoğraf: BDT resmi web sitesi)

İlgili diğer haberler

Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı Semerkant'ta düzenlendi
BDT Dışişleri Bakanları Bişkek'te Toplandı
Son dakika: Orta Asya-ABD "C5+1" Dışişleri Bakanları Toplantısı Özbekistan'da yapıldı
Son dakika: Orta Asya-ABD "C5+1" Dışişleri Bakanları Toplantısı Özbekistan'da yapıldı
Orta Asya-Rusya Dışişleri Bakanları Toplantısı Özbekistan'da yapıldı
Orta Asya-Rusya Dışişleri Bakanları Toplantısı Özbekistan'da yapıldı