Rusya petrol rafinerilerini korumak için adımlar atıyor

Rusya petrol rafinerilerini korumak için adımlar atıyor

RUSYA Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus yetkililerin petrol rafinerilerinin korunmasını güçlendirmek için gerekli tüm adımları attığını bildirdi.Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Tver bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada ülkede akaryakıt piyasasında sorunlar bulunduğunu kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

Akaryakıt piyasasındaki sorunlar nedeniyle bazı bölgelerde araç kuyruklarının olduğunu belirten Novak, "Akaryakıt açığı, petrol rafinerilerinin insansız hava aracı saldırıları nedeniyle kısmen devre dışı kalarak onarıma alınmasından kaynaklanıyor.Buna rağmen, dikey entegre petrol şirketleri kendi benzin istasyonlarında fiyatları enflasyon seviyesinin üzerinde artırmadı" ifadelerini kullandı.

Novak, hükümetin rafinerilerin korunmasını güçlendirmek, tesislerde yeterli üretimi sağlamak ve iç piyasayı öncelemek için çalıştığını kaydederek, Rusya'nın üretim kapasitesinin yeterli olduğunu ve ülkenin genel olarak akaryakıt ihtiyacını tam karşılayabildiğini aktardı.

Rusya'nın akaryakıt ihracatı yapabildiğini vurgulayan Novak, "İç piyasayı güvence altına almak amacıyla benzin ve dizel yakıt ihracatı geçici olarak yasaklandı, durumu istikrara kavuşturmak için gerekli adımlar atılacak" diye konuştu.Kaynak: Demirören Haber Ajansı İnsansız Hava Aracı Ekonomi Enerji Rusya Dünya

İlgili diğer haberler

Bakan Yumaklı: Son 66 yılın en yüksek yağışına ulaştık, baraj doluluk oranımız rekor kırdı
Kuşadası'nda yol verme tartışması, akaryakıt istasyonunda kavgaya dönüştü: olay anı kamerada
Malezya: Artan Akaryakıt Maliyetlerini Karşılayabilecek Durumdayız
Kula'da Kardeş Kavgası Kanlı Bitti: Ağabey Bıçaklanarak Öldürüldü
Piyade Uzman Çavuş Karakuş'un cenazesi Kayseri'de toprağa verildi
Tokat'ta sağanak ve taşkın: Kara yolu trafiğe kapandı