RZD, Türkmenistan’a kargo taşımacılığını yüzde 73 arttırdı

RZD, Türkmenistan’a kargo taşımacılığını yüzde 73 arttırdı

Rusya Demiryolları (RZD) Açık Anonim Şirketi, 2023’ün ilk çeyreğinde Türkmenistan’a taşıdığı kargo hacmini geçen yılın ilgili dönemine göre yüzde 73 arttırdı. TASS ajansı, RZD Genel Müdür Yardımcısı Sergey Pavlov’un ’Uluslararası Taşımacılık ve Transit Koridorları: Ara Bağlantı ve Kalkınma-2023’’ başlıklı ikinci uluslararası konferansta yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, perşembe günü konu ile ilgili haber verdi.

Sergey Pavlov konuşmasında, ’Türkmenistan ile kargo taşımcaılığı konusuna değinecek olursak, ilk çeyrekte istikrarlı bir büyüme kaydedildi. Ayrıca Türkmenistan’a sevk edilen kargo hacminin geçen yılın ilgili dönemine göre yüzde 73 arttığını ifade edebiliri. Türkmenistan üzerinden taşınan kargo hacmine gelirsek, bu rakam 3,5 katına çıktı. Bu göstergelerin daha da artacağına inanıyorum.’’ diye belirtti.

RZD Genel Müdür Yardımcısı ayrıca, RZD’nin Türkmenistanlı meslektaşları ile birlikte Kuzey-Güney Uluslararası Ulaşım Koridoru’nun doğu kolu boyunca yük taşımacılığının geliştirilmesini, ortak altyapı projelerini ve uzmanların profesyonel seviyesini geliştirmeye yönelik önlemleri, dijital dönüşüm ve ilgili alandaki çalışmaların güçlendirilmesini öngören çok sayıda belge imzaladığını ifade etti.

Bunun yanında Sergey Pavlov, Türkmenistan’a Arkadag-Aşkabat güzergahında 140 km/s hızla çalışan bölgesel yüksek hızlı yolcu treni projesini de sundu.

RZD’nin basın servisi, bu yılın 28 Mart tarihinde Rusya Demiryolları ile Türkmendemirýollary (Türkmendemiryolları) Ajansı’nın, yakın gelecekte Aşkabat’ta ve Moskova’da karşılıklı demiryolu temsilciliklerini açmayı planladığını duyrumuştu.

İlgili diğer haberler

RZD, Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden konteyner taşımacılığında indirim uygulayacak
Uluslararası Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’ndaki yük taşımacılığında tercihli tarifeler uygulanacak
Kazakistan, 21 Bin 325 Kazak Kökenli Kişiye Oturma İzni Verdi
Ekim 2017 Dünya Gündemi
Dünya Liderleri Erdoğan ı Kutladı
Türksoy Korosu Kazakistan Turnesinde