Serdar Berdimuhamedov, BDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılıyor

Serdar Berdimuhamedov, BDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılıyor

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılmak üzere salı günü Rusya Federasyonu’nun St. Petersburg kentine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Özbekistan Devlet Başkanı Mirziyoyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da katılıyor.

Interfax ajansına göre, zirve St Petersburg’un saray ve park komplekslerine yapılan gezilerle başladı. Öğleden sonra Pavlovsk Müzesi’ni gezen zirve katılımcıları, daha sonra Tsarskoye Selo (Çar’ın Köyü) ve Peterhof Sarayı’nı ziyaret edecekler.

BDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi, Strelna’daki Konstantinovsky Sarayı’nda yapılacak toplantı ile sona erecek.

Türkmenistan resmi medyasına göre, tarafsız statüsü nedeniyle Bağımsız Devletler Topluluğu’nun ortak üyesi olan Türkmenistan, BDT üyesi ülkelerle eşilik ve karşılıklı yarar temelinde, her bir tarafın ortak hedeflerini ve ulusal çıkarlarını göz önünde bulundurarak ilişkiler kuruyor.

BDT ülkeleriyle hem ikili hem de çok taraflı formatlarda stratejik ortaklığa her zaman bağlı olan Türkmenistan, Bağımsız Devletler Topluluğu kapsamında karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin güçlendirilmesini tam olarak teşvik etmek ve karşılıklı işbirliğini yeni somut içeriklerle zenginleştirmek için çalışmaktadır.

İlgili diğer haberler

BDT Üye Ülke Liderleri St. Petersburg'da Gayriresmi Görüşme Gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Hazar Denizi'nde su seviyesi iklim değişikliğinin de etkisiyle düşüyor: 'Sorun çok ciddi, kıyıdaş ülkeler işbirliği yapmalı'
Aliyev: "Ermenistan'ın geleceği dış sponsorların elinde"
Kırgızistan'da BDT Liderler Zirvesi Gerçekleştirildi
BDT Devlet Başkanları Yüksek Konseyi Zirvesi Kırgızistan'da Gerçekleşti