Serdar Berdimuhamedov, Çin’de yaşanan deprem nedeniyle Şi Cinping’e üzüntülerini iletti

Serdar Berdimuhamedov, Çin’de yaşanan deprem nedeniyle Şi Cinping’e üzüntülerini iletti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e ülkenin Gansu ve Çinghay eyaletlerinde meydana gelen ve çok sayıda insan kaybına, yaralanmalara neden olan deprem felaketi nedeniyle başsağlığı mesajı gönderdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında salı günü yer aldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı mesajında, hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına Türkmenistan halkı ve Hükümeti adına, ayrıca bizzat kendi adına derin üzüntülerini, başsağlığı dileklerini, yaralılara ise acil şifa temennilerini dile getirdi.

Ayrıca Türkmenistan halkının Milli Lideri, Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e ülkenin Gansu ve Çinghay eyaletlerinde meydana gelen ve çok sayıda insan kaybına, yaralanmalara neden olan deprem felaketi nedeniyle başsağlığı mesajı gönderdi.

Xinhua haber ajansının çarşamba günü bildirdiğine göre, Çin’in Gansu ve Çinghay eyaletlerinde pazartesi günü akşam saatlerinde 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve en az 127 kişi hayatını kaybetti.

İlgili diğer haberler

Dünya Liderleri, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Yeni Yılı’nı kutladılar
Çin Devlet Başkanı Şi, Tacik mevkidaşı İmamali Rahman ile Şian'da görüştü
Çin Devlet Başkanı Şi, Tacik mevkidaşı İmamali Rahman ile Şian'da görüştü
Türkmenistan Devlet Başkanı, çalışma ziyaretiyle Çin'e gitti
Şi Cinping, Türkmenistan Devlet Başkanı’nı Orta Asya-Çin Zirvesi’ne davet etti
Şian, Çin-Orta Asya Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak