Serdar Berdimuhamedov, Çin Devlet Konseyi Birinci Başbakan Yardımcısı’nı kabul etti

Serdar Berdimuhamedov, Çin Devlet Konseyi Birinci Başbakan Yardımcısı’nı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, çarşamba günü Türkmenistan-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Altıncı Komitesi’ne katılmak için Aşkabat’a gelen Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi, Çin Devlet Konseyi Birinci Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang’ı kabul etti.

Görüşmede komitenin altıncı toplantısının gündemine ilişkin görüş alışverişi yapıldı ve bu toplantının sonuçlarının Türkmenistan-Çin ilişkilerinin yeni bir seviyeye yükselmesine katkıda bulunacağına dair güven ifade edildi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

Ayrıca görüşmede stratejik nitelikteki ikili işbirliğinin devlet, hükümet ve bakanlıklar düzeyinde etkin bir şekilde geliştirildiği vurgulandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, hükümetlerarası iş birliğinin genişletilmesinde üst düzey görüşmelerin büyük öneminden bahsederek, bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyarette Devlet Başkanı Şi Jinping ile yaptığı görüşmeleri hoş duygularla andığını kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Birinci Yardımcısı Ding Xuexiang, toplantının sonunda, ortak refah çıkarlarını karşılayan hükümetlerarası ilişkilerin gelecekte de kapsamlı bir şekilde geliştirileceğine olan güvenleri dile getirdiler.

Bunun yanında Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi, Çin Devlet Konseyi Başbakan Birinci Yardımcısı Ding Xuexiang ile bir araya geldi.

Görüşmede taraflar, iki ülkenin ilgili şirketleri ve iş çevreleri arasında karşılıklı yarara dayalı ilişkiler kurulması, endüstriyel işbirliğinin genişletilmesi ve derinleştirilmesi konularını ele aldılar.

İlgili diğer haberler

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin-Türkmenistan İlişkilerini Geliştirme Çağrısında Bulundu
Çin Başbakan Yardımcısı Kazakistan ve Türkmenistan'ı ziyaret edecek
Gurbanguli Berdimuhamedov, Çin Devlet Konseyi Başbakan Birinci Yardımcısı ile görüştü
Türkmenistan-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Altıncı Toplantısı’nda birçok belge imzalandı
Çin ve Türkmen Liderleri İkili İlişkileri Geliştirmek İçin Biraraya Geldi
Çin Komünist Partisi'nin 20. Ulusal Kongresi'ne Yabancı Parti Liderlerinin Gönderdiği Tebrik Mesajlarından Seçmeler