Serdar Berdimuhamedov, III. Charles’ın taç giyme töreni için Büyük Britanya’ya gitti

Serdar Berdimuhamedov, III. Charles’ın taç giyme töreni için Büyük Britanya’ya gitti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, davet üzerine Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallık Kralı III.Charles ve Kraliçe’nin taç giyme törenine katılmak üzere cuma günü Büyük Britanya’ya gitti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığın Türkmenistan Büyükelçisi Lucia Wilde’ın Aşkabat Uluslararası Havalimanı’ndaki sohbetinde, çeşitli alanlardaki karşılıklı ilişkileri daha da genişletmek için büyük fırsatları içeren işbirliğinin verimli doğası memnuniyetle kaydedildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Stansted Uluslararası Havalimanı’nda Büyük Britanya Krallığı özel temsilcisi Charles Anderson, Büyük Britanya Başbakanlığı Türkmenistan’dan Sorumlu Ticari Temsilcisi Barones Emma Nicholson ve diğer yetkililer tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Büyük Britanya ve Birleşik Krallık Kralı III.Charles ve Kraliçe’nin taç giyme töreni münasebetiyle Buckingham Sarayı’nda düzenlenen resmi kabul töreninde, Türkmenistan Devlet Başkanı III.Charles’ı Türkmenistan halkı ve hükümeti adına, ayrıca bizzat kendi adına taç giyme töreni münasebetiyle tebrik ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileride de geliştirileceğine dair güvenini ifade etti ve iyi niyet dileklerini sundu.

Birleşik Krallık Kralı III.Charles buna karşılık, Türkmenistan’a yaptığı ziyareti hoş duygularla hatırladığını ifade etti ve Büyük Britanya ile Türkmenistan arasında kurulan işbirliğinin daha da ileriye taşınacağını kaydederek, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a ve tüm Türkmenistan halkına iyi niyet dileklerini dile getirdi.

Türkmenistan ile Büyük Britanya arasında diplomatik ilişkiler Ocak 1992’de kuruldu. O dönem Galler Prensi olan III.Charles, 1996 yılında resmi ziyaretle Türkmenistan’a geldi.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov, Büyük Britanya’nın yeni Başbakanı Rishi Sunak’ı tebrik etti
Türkmenistan Devlet Başkanı, Kraliçe II. Elizabeth'in vefatı nedeniyle başsağlığı diledi
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Büyük Britanya Kralı III. Charles'ı kutladı
Büyük Britanya Kraliçesi II. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti
Serdar Berdimuhamedov, Rusya ve Büyük Britanya’nın yeni Büyükelçilerini kabul etti
Genç milli tenisçilerden çiftlerde çifte başarı