Serdar Berdimuhamedov, Rusya ve Büyük Britanya’nın yeni Büyükelçilerini kabul etti

Serdar Berdimuhamedov, Rusya ve Büyük Britanya’nın yeni Büyükelçilerini kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, çarşamba günü Aşkabat’ta Rusya’nın, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’nın yeni Türkmenistan Büyükelçileri ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Rusya’nın yeni Türkmenistan Büyükelçisi ile gerçekleşen görüşme:

Rusya’nın Türkmenistan Büyükelçisi İvan Volınkin, görüşme sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a Güven Mektubu’nu sundu.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Rusya’nın yeni Türkmenistan Büyükelçisi’ni yüksek diplomatik pozisyona atanmasından dolayı tebrik etti ve hükümetlerarası etkili ilişkilerin daha da güçlendirilmesini amaçlayan önemli görevinde başarılar diledi.

Görüşmede Türkmenistan-Rusya siyasi diyaloğunun aktif bir şekilde geliştirildiği, karşılıklı üst düzey ziyaretlerin gerçekleştirildiği, Bakanlıklar ve sektörel idari kurumlar arasında düzenli temasların yürütüldüğü kaydedildi. Ayrıca ticaret ve ekonomi,Türkmenistan-Rusya işbirliğinin öncelikli alanları arasında gösterildi.

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’nın yeni Türkmenistan Büyükelçisi Stephen Conlon ile gerçekleşen görüşme:

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’nın yeni Türkmenistan Büyükelçisi Stephen Conlon, görüşme sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a Güven Mektubu’nu sundu.

Stephen Conlon, Büyük Britanya’nın bağımsız kalkınma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkmenistan ile geleneksel dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesine ve etkin işbirliğine büyük önem verdiğini kaydetti.

Türkmenistan ile Büyük Britanya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için her türlü fırsatın bulunduğunu belirten Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Büyük Britanyalı şirketlerinin başarılarını Türkmenista pazarına tanıtmak için müzakerelerin yürütülmesinin uygun olacağını ifade etti. Buna karşılık Büyükelçi, Büyük Britanya iş dünyasının gelecek vadeden Türkmenistan pazarındaki konumunu genişletmekle ilgilendiğini kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, mayıs ayı başında davet üzerine Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Kralı III.Charles ve Kraliçe’nin taç giyme törenine katılmak üzere Londra’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov, III. Charles’ın taç giyme töreni için Büyük Britanya’ya gitti
Türkmenistan, Bağımsızlığının 32. Yıldönümünü kutluyor
Serdar Berdimuhamedov, Büyük Britanya’nın yeni Başbakanı Rishi Sunak’ı tebrik etti
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Büyük Britanya Kralı III. Charles'ı kutladı
Çatışmaların yaşandığı Sudan dışındaki gurbetçiler, yarın oy kullanmak için sandık başına gidiyor!
Serdar Berdimuhamedov, Kraliçe II. Elizabeth'i Platin Jübilesi münasebetiyle tebrik etti