Serdar Berdimuhamedov, Taşkent’te Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi

Serdar Berdimuhamedov, Taşkent’te Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 16. Zirvesi’ne katılmak üzere Taşkent’e çalışma ziyaretinde bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Taraflar, Türkmenistan-Özbekistan işbirliğinin siyasi, diplomatik, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlar da dahil olmak üzere çeşitli yönlerde daha da geliştirilmesini görüştüler. Taraflar ayrrıca, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı çerçevesinde ekonomik etkileşimin genişletilmesine özel önem verdiler.

Devlet Başkanları ayrıca, her iki tarafı da ilgilendiren uluslararası ve bölgesel gündem konuları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Türkmenistan şu anda EİT Dönem Başkanlığı’nı yürütmektedir. Bir önceki EİT 15. Zirvesi, 28 Kasım 2021 tarihinde Aşkabat’ta gerçekleştirilmişti. Başkanlık dönemi için EİT kapsamında ticaret, ekonomi, yatırım, ulaştırma ve lojistik, enerji, kültürel ve insani alanlarda karşılıklı yarar sağlayan ortaklığı etkinleştirmeyi amaçlayan bir Konsept geliştirildi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı planlıyorlar
Özbekistan'da yarın Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi yapılacak
Özbekistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın Gazzelinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor."
Türkmenistan Devlet Başkanı, EİT Zirvesi’ne katılmak üzere Taşkent’e gitti
Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan-Özbekistan Serbest Ticaret Bölgesi’nin kurulmasını onayladı