Serdar Berdimuhamedov: Türkmenistan, İklim ve Sağlık Deklarasyonu’nu memnuniyetle karşılıyor

Serdar Berdimuhamedov: Türkmenistan, İklim ve Sağlık Deklarasyonu’nu memnuniyetle karşılıyor

Cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen COP-28 Konferansı’na konuşan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın İklim ve Sağlık Deklarasyonunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından bildirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ’İklim değişikliğiyle mücadelede ulusal ve alt ulusal hükümetler arasındaki koordinasyonun önemini kabul eden Türkmenistan, iklim değişikliğiyle mücadelede yüksek hedeflere sahip çok düzeyli bir ortaklık için COP-28 Koalisyon Girişimi’ni desteklemeye hazırdır.’’ diye kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı ayrıca, Türkmenistan’ın ulusal çıkarlarını göz önünde bulundurarak, BAE Deklarasyonu’nun hedeflerine ulaşmak için tüm paydaşlarla tarım, ekoloji, enerji, finans ve sağlık hizmetleri alanlarında bölgesel ve küresel düzeyde işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu belirtti.

Serdar Berdimuhamedov konuşmasında, Türkmenistan’ın Küresel Metan Taahhüdü'ne katıldığını duyurdu ve Türkmenistan’da BM Orta Asya İklim Değişikliği Teknolojileri Bölgesel Merkezi açma girişimini teyit etti.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BAE Başkan Yardımcısı ile görüştü
Türkmenistan, Aşkabat’ta BM İklim Değişikliği Teknolojileri Bölgesel Merkezi’nin açılmasını destekliyor
BM Genel Kurul Belgesi: Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Milli görüşleri yayınlandı
Türkmenistan, Küresel Metan Taahhüdü’ne katıldı
Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BM Genel Sekreter Yardımcısı ile görüştü
Türkmenistan ile ABD, metan emisyonlarının azaltılmasında işbirliğini görüştü