Serdar Berdimuhamedov’un Türkmenistan gençliğinin başarılarına yönelik kitabı yayınlandı

Serdar Berdimuhamedov’un Türkmenistan gençliğinin başarılarına yönelik kitabı yayınlandı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nun tarımsal sanayi kompleksinden sorumlu Başkan Yardımcısı Taňrıguli Atahallıyev ve vilayet valilerinin katılımıyla dijital sistem üzerinden gerçekleştirdiği çalışma toplantısında, ’Gençler-Vatanın Direği’’ isimli kitabının yayınlandığını duyurdu.

Türkmenistan resmi medyasına göre, bu kitapta Türkmenistan gençliğinin ulaştığı seviye ve kazandığı başarılar özetleniyor. Yayınlanan yeni kitap, ’Arkada Serdar’lı Mutlu Gençlik Yılı’’nın sonuçlarına ve bu yıl 27 Aralık’ta yapılacak uluslararası bilimsel-pratik konferans ve sergiye adandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, bu kitabın ilk baskısını Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a hediyte olarak göndereceğini ifade etti.

Ayrıca iş toplantısında bir konuşma yapan Türkmenistan Devlet Başkanlığı’na bağlı Arkadag Şehri Devlet İnşaat Komitesi Başkanı Deryageldi Orazov, Türkmenistan Devlet Başkanı’ndan Arkadag Futbol Takımı’nın topunu hatıra olarak imzalaması ricasında bulundu.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Arkadag şehrinin futbol takımının Türkmenistan’ın en üst düzey liginde (Ýokary liga) başarılı sonuçlar alarak şampiyon olduğunu, ayrıca finalde rakibini yenerek Türkmenistan Kupası sahibi olduğunu kaydetti ve Arkadag Futbol Takımı’nın zafer ve başarılarının devamını diledi.

Bununla birlikte iş toplantısında, ülkenin tarım kompleksinde ve vilayetlerde yürütülen çalışmaların gidişatıyla ilgili konular ele alındı.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrine taşınma faaliyetlerinin gidişatından duyduğu hoşnutsuzluğu belirtti
Ahal vilayetinin İdare Merkezi'nde yeni cami inşa edilecek
Gurbanguli Berdimuhamedov, Ahal vilayetinin yeni İdare Merkezi'ndeki inşaat çalışmalarıyla tanıştı
Ahal vilayetinin yeni İdare Merkezi'nde inşaat komitesi oluşturuldu
Türkmenistan'da Ahal vilayetinin yeni merkezinin inşaatini hızlandırmaya yönelik Kararlar imzalandı
Türkmenistan'ın Ahal vilayetinde yeni Sağlık Yolu inşa edilecek