TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $18 milyona yaklaştı

TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $18 milyona yaklaştı

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) pazartesi günü döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 17 milyon 835 bin ABD dolarını aştı. İlgili gelişme, Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası tarafından bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye’den gelen iş adamları, toplam 1 milyon ABD doları karşılığında TPP D 382 BF ve TPP D 30 S tipi polipropilen satın aldılar.

Afganistanlı bir iş adamı, toplam 8 milyon 227 bin 500 ABD doları karşılığında hidro temizlenmiş dizel yakıt, Özbekistan iş çevrelerinin temsilcileri ise toplam 8 milyon 607 bin 500 ABD doları karşılığında TS-1 uçak yakıtı satın aldılar.

Türkmenistanlı girişimciler, yerel piyasa için TPP D 382 BF tipi polipropilen ile düz cam satın aldılar. Sözleşmelerin toplam tutarı 1 milyon 645 bin manata tekabül etti.

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda geçen hafta döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 28 milyon 619 bin ABD dolarını aştı.

İlgili diğer haberler

TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
TDEHB: Yabancı iş adamları pamuk iplik satın aldılar
TDEHB’deki ihracat işlemleri $14 milyona yaklaştı
BAE ve Kazakistanlı iş insanları, $9,62 milyonluk polipropilen satın aldılar
Yabancı iş insanları, TDEHB’de petrokimya ürünleri satın aldılar
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $29,5 milyonu aştı