TDEHB: Yabancı iş adamları pamuk iplik satın aldılar

TDEHB: Yabancı iş adamları pamuk iplik satın aldılar

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nın (TDEHB) salı günkü seansında, yabancı iş adamları döviz karşılığında pamuk iplik alımı gerçekleştirdiler. İlgili haber, Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası tarafından servis edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) iş adamları, Türkmenistan Tekstil Sanayi Bakanlığı’ndan, Türkiye ve Kazakistan’dan iş adamları ise yerel bir tekstil fabrikasından pamuk iplik satın aldılar. Sözleşmelerin toplam tutarı 3 milyon 769 bin 940 ABD doları oldu.

Türkmenistanlı girişimciler, iç piyasa için toplam 6 milyon 192 bin manat karşılığında TPP D 30 S tipi polipropilen ve 7 milyon 500 bin manat karşılığında yapışkan yol bitümü satın aldılar.

Ayrıca Türkmenistanlı girişimciler, el dokuması Türkmen Halıları satın aldılar. Halı alımına ilişkin sözleşmelerin toplam tutarı ise 84 bin 835,85 manata tekabül etti.

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda geçen hafta gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 83 milyon 643 bin ABD doları oldu.

İlgili diğer haberler

TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
TDEHB’deki ihracat işlemleri $14 milyona yaklaştı
BAE ve Kazakistanlı iş insanları, $9,62 milyonluk polipropilen satın aldılar
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $18 milyona yaklaştı
Aralık 2023: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $155 milyonu aştı
Yabancı iş insanları, TDEHB’de petrokimya ürünleri satın aldılar