Titanic: Honor and Glory video oyununda Milli Türkmen Halıları yer alıyor

Titanic: Honor and Glory video oyununda Milli Türkmen Halıları yer alıyor

Titanic: Honor and Glory video oyunu, lüks yolcu gemisi Titanik’in misafir odalarında geleneksel Teke nakışları işlenmiş güzel Milli Türkmen Halılarını içeriyor.

Vintage Digital Revival tarafından geliştirilen oyun, RMS Titanic'in birebir sanal bir temsilidir ve 1912 yılında meydana gelen faciada hayatını kaybedenlerin anısına hem bir eğlence hem de eğitim aracı olarak tasarlanmıştır.

Ekip, oyuncuların kamaralar ve gizli geçitlerden en küçük gardırop ve depolara kadar gemideki her odayı keşfetmelerine olanak tanıyacak bir Titanik modeli yaratıyor.Bu sayede Titanik’te yaşamın nasıl olduğuna dair gerçek anlamda sürükleyici bir deneyim sunuluyor.

Oyunun tarihsel danışmanlarından biri olan Bill Sowder, Titanic: Adventure Out of Time adlı bilgisayar oyununda ve 1997 yapımı Titanic filminde de danışmanlık yapmış ve 2012 yılında National Geographic televizyonunda yayınlanan Titanic: The Last Word with James Cameron adlı programda bilirkişi olarak görev almıştır.

Oyunun en son demosu 3 Mart 2023'te yayınlandı ve oyuncuların geminin yarısını keşfetmelerine olanak sağladı.

Geleneksel Türkmen Halı dokuma sanatı UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne kaydedildi. Söz konusu Karar, 9-14 Aralık 2019 tarihlerinde Kolombiya'nın başkenti Bogota'da gerçekleştirilen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komitesi'nin 14. oturumunda alındı.

Fotoğraflar: patreon.com

İlgili diğer haberler

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığı Türkiye'de
Antalya ekonomik işbirliği teşkilatı'nın dönem başkanlığı türkiye'de
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığı Türkiye'de
DHA YURT BÜLTENİ-9
Haftanın tarihine bakış
Ekim 2017 Dünya Gündemi