TPRFK, yeni dizel yakıt ve motor yağı çeşitlerini üretmeye başladı

TPRFK, yeni dizel yakıt ve motor yağı çeşitlerini üretmeye başladı

Türkmenbaşı Petrol Rafinerileri Fabrikalar Kompleksi’nde (TPRFK) yeni Hydro Plus tipi dizel yakıt ve SAE 50 API CF-4 tipi motor yağı imalatı başlatıldı.

Türkmenistan’ın akaryakıt ve enerji kompleksinden sorumlu Başkan Yardımcısı Batır Amanov, cuma günü video iletişim yolu ile yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumu’na bağlı rafineri tesislerinde yeni petrol ürünleri imalatına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a rapor verdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında yer aldı.

Hydro Plus tipi dizel yakıt, yüksek hızlı dizel motorlarda ve aşırı soğuk hava koşullarında güvenilir kullanım için, SAE 50 API CF-4 motor yağı ise motorlu araçlarda, ayrıca sıcak hava koşullarında diğer ekipmanlara monte edilen ağır hizmet dizel motorlarında kullanım için tasarlanmıştır.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, yeni ürünlerin ülkede üretilen diğer ürün çeşidi sayısını arttıracağını kaydetti ve Başkan Yardımcısı’na bu yönde bazı talimatlar verdi.

1943’de kurulan TPRFK’da ham petrolden çeşitli araç benzinleri, uçak ve teknik yakıt, dizel yakıt, mazot, motor yağları, polipropilen, soba yakıt yağı, petrol koku, sıvılaştırılmış doğalgaz, inşaat ve yol bitümü, ayrıca diğer petrol ve petrokimya ürünleri üretilmektedir.

İlgili diğer haberler

TDEHB'de petrol koku ve EKO-5 dizel yakıtında indirim yapıldı
Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu
Türkmennebit Başkanı, petrol ve doğalgaz sektöründe yeni projeler açıkladı
Şubat 1. Hafta: Ticari işlemlerin toplam tutarı $77 milyonu aştı
Ocak-Nisan: TPRFK, yaklaşık 1,6 milyon ton ham petrol işledi
Täsin Hasyl, bitüm emülsiyonu ve bitüm mastik üretimini başlattı