Trans-Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru Uluslararası Birliği’ne altı şirket kabul edildi

Trans-Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru Uluslararası Birliği’ne altı şirket kabul edildi

Kazakistan'ın Aktau kentinde 29 Eylül 2023 tarihinde ’Trans-Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru (TITR) 2023: Dijitalleşme Çağında İnovasyon ve Kalkınma’’ başlıklı iş forumu düzenlendi. Bu kapsamda Alport (Azerbaycan), BMF Port Burgas (Bulgaristan), Semurg Invest (Kazakistan), LTG Cargo (Litvanya), Global DTC Pte.Ltd (Singapur) ve Eastcomtrans LLP (Kazakistan) şirketleri, Trans-Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru Uluslararası Birliği’ne üye olarak kabul edildi.

Türkmendeňizderýaýollary Ajansı’nın cumartesi günkü haberine göre, forum Trans-Hazar Uluslararası Ulaşım Koridoru bölgesinde hızla gelişen ve değişen durumlara ithafen düzenlendi.

Haberde belirtildiği gibi, birlik üye sayısı 11 farklı ülkeden 25 şirkete çıkarıldı.

Forumun katılımcıları, TITR güzergahında kargo taşımacılığını arttığına dikkat çekerek, bu güzergahta konteyner trenleriyle kargo taşımacılığında ortak eylem ve tedbirlere ilişkin Anlaşma ile birlikte Hazar Denizi limanları arasında (Aktau-Bakü (Alyat)) uluslararası demiryolu ve denizyolu güzergahından fider gemilerle konteyner taşımacılığının organize edilmesine ilişkin Anlaşma imzaladılar.

Forumum katılımcıları ayrıca, TITR güzergahındaki önemli altyapı projelerini, taşımacılık ve lojistik pazarının sürekli değişen koşulları göz önünde bulundurlarak, zamanında önlem almaya yönelik stratejik kararları ve yenilikçi yaklaşımları ele aldılar.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan heyeti, Avrupa Komisyonu temsilcisi ve İspanyol şirketin yöneticisiyle görüştü
Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan, Trans-Hazar koridorunda ortak bir şirket kuracaklar
Türkmenistan heyeti, Brüksel’de karşılıklı temaslarda bulundu
Türkmenistan’ın Paris’te yapılacak Avrasya Haftası’na katılması görüşüldü
Türkmenistan Devlet Başkanı, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı’nı kabul etti
Türk Dünyası İş Forumu