TT Meridian, Türkmenistan üzerinden Büyük Britanya-Vietnam hava kargo seferi başlatacak

TT Meridian, Türkmenistan üzerinden Büyük Britanya-Vietnam hava kargo seferi başlatacak

Büyük Britanya ve Vietnam pazarlarına odaklanan lider bir uluslararası lojistik ve ticaret şirketi olan TT Meridian 19 Mayıs’ta yaptığı duyuruda, iki ülke arasında Türkmenistan üzerinden yeni bir hava kargo seferi başlatacağını duyurdu. Ticari havacılık dergisi Airways, pazar günü konu ile ilgili haber verdi.

Türkmenhavayolları’nın (T5) işlettiği sefer, türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor. Hizmetin, Mayıs 2021’de serbest ticaret anlaşmasının uygulanmasının ardından, Büyük Britanya ile Vietnam arasındaki ikili ticaret faaliyetini arttırması bekleniyor.

TT Meridian Genel Direktörü Tai Tran, pazardaki mevcut doğrudan ve dolaylı hizmetlere ek olarak, yeni güzergahın ihracatçılara, ithalatçılara ve nakliye komisyoncularına daha fazla seçenek sunacağına olan güvenini dile getirdi.

Kargolar, 30 tona kadar taşıma kapasitesine sahip A330 uçağıyla çarşamba akşamları yerel saatle Londra Stansted Havalimanı’ndan (STN) havalanıyor.Dört saat sonra, kargo uçağı Türkmenistan’daki Aşkabat Uluslararası Havalimanı’na (ASB) ve yerel saatle öğleden sonra Vietnam’daki Noi Bai Uluslararası Havalimanı’na (HAN) iniyor.

Dönüş uçuşu Noi Bai’den perşembe akşamı gerçekleşiyor ve toplam 5-6 günlük bir geçiş süresininin ardından çarşamba sabahı Stansted’e varıyor.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Havayolları Şirketi, dört destinasyona uçak biletlerinde indirim sunuyor
Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu
SOCAR, OGT-2023’ün prömiyer ortağı oldu
Türkmenistan havayolu şirketi, Almatı, Delhi, Londra, Pekin’e düzenli uçuşlar başlatacak
Serdar Berdimuhamedov, Rusya ve Büyük Britanya’nın yeni Büyükelçilerini kabul etti
Londra'da Türkmenistan yatırım forumunun düzenlenmesi planlanıyor