Türk Devletleri Teşkilatı üyesi 7 ülkede fidan dikildi

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi 7 ülkede fidan dikildi

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi 7 ülkede fidan dikildi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi kapsamında bulunduğu Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde 6 ülke lideri ile birlikte 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında meşe fidanı dikti. Program kapsamında Türkiye'de 1023 noktada aynı anda fidan dikimi yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Atatürk Orman Çiftliği Beştepe Millet Ormanı'nda, '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında Türk Devletleri Teşkilatı üyesi 6 ülke ile eş zamanlı fidan dikim töreni düzenlendi.Tören kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde 6 ülke lideri ile birlikte fidan dikti.

Aynı anda Atatürk Orman Çiftliği Millet Ormanı'nda da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Türk Devletleri Teşkilatı mensubu Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ile gözlemci üyeler Macaristan ve Türkmenistan büyükelçileri, davetliler ve öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Oktay, yeşil vatanı yangınlardan korumanın her zaman öncelikleri olduğunu bildirerek, "Orman varlığımıza zarar verecek tehlikelere karşı aldığımız önlemler için 25 binin üzerinde ormancı kahramanımız çalışıyor.Yangınla mücadelede tarihimizdeki en zengin hava filosuna ulaştık.

Yanan alanlara yeniden dikim yaparak bu kısımları yeşil vatana dahil ediyoruz.Zarar gören orman alanlarımız öncelikli olmak üzere, 600 milyon fidanı yıl bitmeden toprakla buluşturmuş olacağız.Bugüne kadar yanan hiçbir alanın başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmedik; bundan sonra da asla etmeyeceğiz.

Ben buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımızı orman alanlarına yönelik dikkatli olmaya, hassasiyet göstermeye davet ediyorum.Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına ilerlerken bu yıl diktiğimiz fidanlar ayrı bir önem taşıyor. 100 yıllık bir çınar olacak Cumhuriyetimizin, Türkiye Yüzyılına uzanan dallarını birlikte oluşturuyoruz" dedi.

İlgili diğer haberler

Gündem/ 9 Kasım 2018
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "600 milyon fidanı yıl bitmeden toprakla buluşturmuş olacağız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliğinde konuştu Açıklaması
Tursaf İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi ve 4. Olağan Çalıştayı
Adana nın Sağlık Turizminde Önü Açık
Dha Yurt Bülteni - 9