Türk dili konuşan ülkelerden futbolda iş birliği

Türk dili konuşan ülkelerden futbolda iş birliği

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üyesi Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın futbol federasyonları arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya imza atan ülkeler arasında özel turnuvalar, maçlar ve birlikte kamplar düzenlenmesi kararı alındı. Anlaşma; altyapı, eğitim, hakemlik, gelişim programları başta olmak üzere birçok sportif konuda ortak çalışmalar yapılmasını kapsıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğinde video konferans yöntemiyle yapılan törende, TFF'yi Başkan Nihat Özdemir, 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı ve Genel Sekreter Kadir Kardaş temsil etti.

TFF 1.Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, imza töreninin kapanış konuşmasında anlaşmanın bütün federasyonlara hayırlı olmasını dileyerek, şunları dedi: "Türkiye Futbol Federasyonu olarak, yapmış olduğumuz bu girişimi çok ciddiye aldığımızı belirtmek isterim.

Eminim ki bu anlaşma, sadece bölgemizdeki futbol aktivitelerinin geliştirilmesi bakımından değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal anlamda da federasyonlarımıza büyük fayda sağlayacak.Bundan böyle, iş birliğimizi geliştirmek için daha sıkı çalışacağız.

Anlaşmayı imzalayan tüm federasyon temsilcilerini bir kez daha tebrik ediyor, bu vesileyle Ramazan ayınız mübarek olsun diyorum."

İlgili diğer haberler

Türk Konseyi ülkelerinin futbol federasyonları arasında iş birliği yapılacak
Türk dili konuşan ülkelerden futbolda iş birliği
Türk Konseyi ülkelerinin futbol federasyonları arasında iş birliği yapılacak
GÜNDEM / 23 Şubat 2021
Türkiye deki Stadyum Zemini ve Çim Sorunu Nasıl Çözülür?
GÜNDEM ÖZETİ / 23 Şubat 2021