Türk Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumunun kurulması için niyet protokolü imzalandı

Türk Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumunun kurulması için niyet protokolü imzalandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin görsel-işitsel medya düzenleyicileri, teşkilat bünyesinde Türk Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumunun kurulması konusunda niyet protokolü imzaladı.

Dün, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de TDT Üye ve Gözlemci Devletleri Görsel-İşitsel Medya Düzenleyicileri 1. Toplantısı'na katılan yetkililer, bugün de Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da bir araya geldi.

Azerbaycan Görsel-İşitsel Konseyi Başkanı İsmet Settarov'un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya TDT Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan'dan yetkililer katıldı.

Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de yer aldı.

Toplantı sonrasında yetkililer, Türk Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumunun (TBRAF) kurulmasının önerildiği ve bu hususun TDT üyesi ülkelerin medya ve enformasyondan sorumlu bakan ve üst düzey yetkililerinin bir sonraki toplantısına sunulmasını öngören niyet protokolüne imza attı.

İlgili diğer haberler

Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumu kurulacak
Google'ın Hindistan'da kuracağı yapay zeka merkezinin temeli atıldı
Ulusal savunmada uyduların rolleri ve uzay ekonomisi "INSECSPACE'26"da ele alındı
Fas'ta 31. Uluslararası Kitap Fuarı başladı
Ankara elektrik kesintisi! 21-22-23 Mayıs Ankara'da elektrik kesintisi ne zaman bitecek, elektrikler ne zaman gelecek?
RTÜK Başkanı: Gençlerde ekran bağımlılığı ve düşük dijital okuryazarlık tehdidi