Türkiye Cumhurbaşkanı’na ’Türkmenistan’ın Saygın Yaşulusu’’ unvanı verildi

Türkiye Cumhurbaşkanı’na ’Türkmenistan’ın Saygın Yaşulusu’’ unvanı verildi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 70. doğum günü vesilesiyle samimi tebriklerini ve en iyi dileklerini iletti. Türkmenistan Devlet Başkanı tebrik mesajında, bu şanlı tarih vesilesiyle Recep Tayyip Erdoğan’a ’Türkmenistan’ın Saygın Yaşulusu’’ unvanının verilmesine yönelik karar aldığını ifade etti.

Türkmenistan resmi basınının pazar günkü haberine göre, Türkmenistan Devlet Başkanı Türkiye ile stratejik ve uzun vadeli ilişkilerin çeşitli yönlerinde sürekli geliştirilmesi ve pekiştirilmesinin, Türkmenistan dış politikasının önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı kutlama mesajında, ’Biz, yürüttüğümüz devletlerararası işbirliğimizde daima ’Bir Millet İki Devlet’’ temel ilkesini esas alıyoruz. Bu da, Türkmenistan ve Türkiye’nin ikili düzeyde ve uluslararası alanda birbirleriyle yakın işbirliği içinde çalışması için sağlam bir temel oluşturuyor.’’ diye belirtti.

Ayrıca Türkmenistan Devlet Başkanı, ülkede uygulanan ekonomik projelere çok sayıda Türk şirketinin katıldığını, çeşitlendirme yoluyla Türkmenistan ekonomisinin gelişmesine ve sosyal projelerin uygulanmasına katkıda bulunduklarını vurguladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, bu hoş fırsattan istifade ederek, tüm Türkmenistan halkı adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu yüksek unvanın verilmesi münasebetiyle içten tebrik etti ve sağlık, mutluluk, aile huzuru, Türkiye’nin kardeş halkına ise esenlik ve refah diledi.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 70. doğum günü vesilesiyle tebrik mesajı gönderdi.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile görüştü
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeniden Pakistan Başbakanı seçilen Şahbaz Şerif’i kutladı
Kiev’deki Mahtumkulu Kütüphanesi’nin müzesine Türkmen Milli kültürel değerleri teslim edildi
Türkmenistan Devlet Başkanı, İlham Aliyev'i seçim zaferi vesilesiyle kutladı