Türkiye dışişleri bakanı Özbekistan'a gidecek

Türkiye dışişleri bakanı Özbekistan'a gidecek

Türk Dışişleri Bakanı bugün Özbekistan'a gidiyor.

Fars Haber Ajansı'na göre Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üst düzey siyasi-iktisadi bir heyetle Özbekistan'a gidecek.Türk heyetinin, Özbekistan ve Türkiye siyasi ofislerinin başkanlarının başkanlık ettiği Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun ikinci toplantısına katılması planlanıyor.

Türk heyeti ayrıca Hive ve Buhara şehirlerini ziyaret etmeyi, Semerkant'taki Türk Başkonsolosluğu'nun resmi açılış törenine katılmayı ve diğer Özbekistan bakanlıklarının yetkililerle görüşmeyi planlıyor.Bu arada Türkiye'nin yeni atanan Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, güven mektubunun bir örneğini Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov'a sundu.

Büyükelçi Bekar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve kardeş Özbekistan halkına gönderdiği selamını iletti. Güven mektubunun örneğini teslim alan Kamilov, büyükelçi olarak atanmasından dolayı Bekar'ı kutladı. Kamilov, Özbekistan ile Türkiye arasındaki çok yönlü ve karşılıklı menfaatlere dayalı ilişkilerin pekiştirilmesini diledi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Özbekistan'a yapacağı ziyaretle ilgili fikir alışverişinde bulunan Kamilov ve Bekar, ayrıca ticari-ekonomik yatırım, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Özbekistan-Türkiye arasındaki gündemin güncel konularını gözden geçirdi./

İlgili diğer haberler

Türkiye dışişleri bakanı Özbekistan'a gidecek
Türkiye-Türk cumhuriyetleri ilişkilerinde yeni ufuklar
Türkiye-Türk cumhuriyetleri ilişkilerinde yeni ufuklar
Analiz - Türkiye-Özbekistan İlişkilerinde Tarihi Aşama
NATO Üyesi Olmak, Dünyanın Stratejik Bölgelerine Açılmayı Engellemez"
Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi Özbekistan'a Ulaştı