Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi eski Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin anlamlı olduğunu bildirdi

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi eski Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin anlamlı olduğunu bildirdi

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, eski Cumhurbaşkanı ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan can kayıpları nedeniyle taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği ziyaretini, "çok anlamlı ve duygulandırıcı bir jest" olarak niteledi.

Türkmenistan'daki yabancı misyonların temsilcileri ve çok sayıda Türkmen vatandaşı, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Oral, Berdimuhamedov'un, Büyükelçilik'teki taziye defterini imzaladığını, Türkiye ve Türk halkına başsağlığı dilediğini belirterek Berdimuhamedov'un Büyükelçiliğe istisnai bir ziyaret gerçekleştirdiğini işaret etti.

Büyükelçi Oral, "Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı protokol bölümünden aldığımız bilgiye göre, bugüne kadar herhangi bir yabancı Büyükelçiliğe bu seviyede bir ziyaret gerçekleştirilmedi ve herhangi ilan edilen yas çerçevesinde açılan bir taziye defteri de bu seviyede imzalanmadı. Bu tabii ki bizim için çok anlamlı ve duygulandırıcı bir jest." diye konuştu.

Oral, Türkmen devleti ve halkı olarak Türk devletinin ve kardeşlerinin yanlarında olduklarını dile getiren Berdimuhamedov'un "Biz Türkiye'nin dağ gibi yanındayız. Kardeşlik bugünler içindir. Neye ihtiyacınız varsa, elimizden ne yardım geliyorsa vermeye, yapmaya hazırız. Türkmenistan, Türkiye'nin, Türkiye'deki kardeşlerinin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir." ifadesini kullandığını aktardı.

Bu ziyaretin, iki ülke halkının kardeşliğinin, dayanışmasının olduğunu gösteren çok anlamlı ve güçlü bir jest olduğunu söyleyen Oral, "O yüzden ben burada hem sayın Berdimuhamedov'a Türkmenistan devletine, Türkmen milletine, kardeşlerimize hem hükümetimiz, hem de milletimiz adına şükranlarımı sunmak istiyorum." dedi.

Gün içerisinde Büyükelçiliğe gelen Kırgızistan, İran, Rusya, ABD ve Çin büyükelçileri de başsağlığı ve acil şifa dilekleri içeren mesajlar kaleme aldı.

Taziye defteri, perşembe akşamına kadar imzalanabilecek.

İlgili diğer haberler

Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi Togan Oral’ın diplomatik misyonu tamamlanıyor
ÇALIK'TAN TÜRKMENİSTAN'DA SAĞLIK ATAĞI: 810 MİLYON DOLARLIK HASTANELERİN TEMELİ ATILDI
Türkmenistan'da, Türkiye'deki depremlerde vefat edenlerin anısına taziye yemeği verildi
Türkmenistan’da Türkiye’deki depremzedeler için 3 milyon TL toplandı
Türkmenistan'da depremzedeler için toplanan bağış 3 milyon lirayı aştı
Türkmenistan depremzedelere 1100 battaniye ile 89 yatak daha gönderdi
Türkmenistan'dan depremzedeler için 130 yatak daha gönderildi