Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi Togan Oral’ın diplomatik misyonu tamamlanıyor

Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi Togan Oral’ın diplomatik misyonu tamamlanıyor

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Türkmenistan’daki diplomatik misyonunu tamamlayan Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi Togan Oral ile perşembe günü bir görüşme gerçekleştirdi. İlgili gelişme, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bildirildi.

Görüşmede taraflar, ikili işbirliği ve yönlerinin genişletilmesiyle ilgili birçok konuyu masaya yatırdılar.

Raşid Meredov ve Togan oral, 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuuhamedov’un Türkiye’ye gerçekleştirmiş olduğu ziyarette varılan anlaşmaların hayata geçirilmesinin önemli olduğunu kaydettiler.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, görüşmenin sonunda Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi Togan Oral’a Türkmen-Türk ilişkilerini geliştirmeye yönelik çabalarından dolayı teşekkür etti ve gelecekteki görevinde başarı dileklerinde bulundu.

Duşuşygyň ahyrynda Raşid Meredow Türkiýäniň ilçisine türkmen-türk gatnaşyklaryny ösdürmekde alyp baran işleri üçin minnetdarlyk bildirdi we geljekki işinde üstünlik arzuw etdi.

Togan Oral buna karşılık, Türkmenistan’daki diplomatik misyonunun hayata geçirlmesindeki destek ve yardımları için Türkmenistan tarafına teşekkür etti.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan’da Türkiye’deki depremzedeler için 3 milyon TL toplandı
Türkmenistan'da depremzedeler için toplanan bağış 3 milyon lirayı aştı
Türkmenistan depremzedelere 1100 battaniye ile 89 yatak daha gönderdi
Türkmenistan'dan depremzedeler için 130 yatak daha gönderildi