Türkiye ve 10 Ülke İsrail'in Saldırısını Kınadı

TÜRKİYE, Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Ürdün, Libya, Malezya, Maldivler, Pakistan, Güney Afrika Cumhuriyeti ve İspanya dışişleri bakanları, Küresel Sumud Filosu'na İsrail tarafından uluslararası sularda düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınadı.11 ülkenin dışişleri bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, Brezilya Federal Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, Pakistan İslam Cumhuriyeti, İspanya Krallığı, Malezya, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Kolombiya Cumhuriyeti, Maldivler Cumhuriyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Libya Devleti Dışişleri Bakanları; Gazze'deki insani felakete uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi amaçlayan barışçıl ve sivil bir insani girişim olan Küresel Sumud Filosu'na yönelik İsrail saldırısını en güçlü biçimde kınamaktadır.

Söz konusu gemilere yönelik İsrail saldırıları ile insani yardım aktivistlerinin hukuka aykırı şekilde uluslararası sularda gözaltına alınması, uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun açık ihlalidir.Bakanlar, sivil aktivistlerin güvenliğinden derin endişe duymakta ve İsrail makamlarını, bu kişilerin derhal serbest bırakılmasını teminen gerekli tedbirleri almaya çağırmaktadır.

Bakanlar ayrıca, uluslararası toplumu, uluslararası hukuku muhafaza etme, sivilleri koruma ve bu ihlaller karşısında hesap verebilirliği sağlama yönündeki ahlaki ve hukuki yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırmaktadır" denildi.Kaynak: Demirören Haber Ajansı Politika

İlgili diğer haberler

Türkiye dahil 12 ülkenin dışişleri bakanı, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısını kınadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Özbek Polislere Eğitim
Tika dan Özbek Polislere Eğitim Desteği
İsrail'i En Çok Korkutan Senaryo: Ülkeyi Kuşatabilecek Güçte Olan İslam Ordusunun Kurulması
İstanbul, Nüfusta 129 Ülkeyi Geride Bıraktı