Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı

Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta perşembe günü düzenlenen Uluslararası Telekomünikasyon, Telemetri, Bilgi Teknolojileri, Yayıncılık Ekipmanları Sergisi ve Bilimsel Konferansı TürkmenTEL-2023’ün ilk gününün ardından, Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı’nın Türkmenaragatnaşyk (Türkmeniletişim) Ajansı yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı.

Türkmenistan resmi basınına göre, imzalanan belgeler arasında Azerbaycan Devlet Özel İletişim ve Bilgi Güvenliği Servisi ile bilgi güvenliği alanında Mutabakat Zaptı, ELINC China Co. Ltd şirketi ile bilgi güvenliği alanında Mutabakat Zaptı ve Rusya Federal Devlet Bütçeli Yüksek Öğretim Kurumu’nun A.N.Tupolev Kazan Ulusal Araştırma Teknik Üniversitesi ile karşılıklı işbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı bulunuyor.

Konferansta ayrıca Türkmen Hemrasy Kapalı Anonim Şirketi ile Thales Alenia Space France SAS ve Eutelsat şirketleri arasında üçlü bir gizlilik ve ifşa etmeme sözleşmesi imzalandı.

Forumun ikinci gününde iletişim, uydu teknolojileri, ekonomide uygulama ve hizmetlerin geliştirilmesi, dijital dönüşüm ve dijital toplum konularına odaklanılacak. Ayrıca etkinliğin ikinci gününde üretken işbirliğinin güçlendirilmesi, etkin biçimlerinin geliştirilmesi ve bu alanda olumlu bölgesel ve küresel süreçlerin harekete geçirilmesini amaçlayan bir dizi belgenin imzalanması bekleniyor.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan-Rusya ilişkilerini ilerletmeye yönelik birçok anlaşma imzalandı
Türkmenistan ile Rusya, iki kuru yük gemisi inşa etmeyi planlıyor
Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan, taşımacılığı geliştirmek için şirket kuracaklar
Kuzey-Güney Koridoru’nda kargo taşımacılığı hacminin 32 milyon tona ulaşması bekleniyor
Türkmenistan, Hazar bölgesinde önemli ulaşım merkezine dönüşebilir
Astrahan Valisi: Bölgenin şirketleri Hazar Denizi’nde nakliye hattı kurmaya hazırlar