Türkmenistan-ABD İş Konseyi’nin Ticaret Odası’na dönüştürülmesi ümit ediliyor

Türkmenistan-ABD İş Konseyi’nin Ticaret Odası’na dönüştürülmesi ümit ediliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Türkmenistan Büyükelçisi Matthew Klimov, perşembe günü Aşkabat’da bulunan ABD Büyükelçilik Rezidansı’nda gerçekleştirilen resmi basın toplantısında, Türkmenistan-ABD İş Konseyi’nin ileride ABD’nin Türkmenistan’daki Ticaret Odası’na dönüştürülmesini ümit ettiğini ifade etti.

Matthew Klimov, Büyükelçiliğin Türkmenistan-ABD İş Konseyi İcra Direktörü Eric Stewart’ın çalışmalarını ve Türkmenistan-ABD İş Forumu aracılığı ile Konseyin bu alandaki çabalarını sürekli desteklediğini vurguladı. Ayrıca Aralık 2023’te ABD’den iki ticaret heyetinin Aşkabat’ı ziyaret ettiği belirtildi.

Basın toplantısında John Deere, Boeing, General Electric, Visa Card International ve Coca-Cola gibi tanınmış ABD şirketlerinin, Türkmenistan piyasasında yürüttüğü faaliyetleri daha da yoğunlaştırma arzuları not edildi.

Matthew Klimov, ABD Büyükelçiliği’nin Türkmenistan’ın ihraç mallarına, özellikle petrokimya ürünleri, üre ve diğer gübreleri satın almakla ilgilenen ABD’li şirketlerin Türkmenistanlı meslektaşları ile ilişkiler kurmaları için düzenli bir şekilde destek verdiğini kaydetti.

Büyükelçi Klimov konuşmasının sonunda, Türkmenistan-ABD İş Konseyi ile Türkmenistan-ABD İş Forumu temelinde kurulan ticaret sektöründeki çalışmalarını devam ettirme kararlılığını teyit etti.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan heyeti, Türkmenistan-ABD İş Konseyi temsilcileriyle görüştü
ABD’li şirketler, Türkmenistan’da $3,3 milyar değerinde 180 projeyi hayata geçiriyorlar
ABD iş heyeti, Türkmenistan’ı ziyaret edecek
Türkmenistanlı ve ABD’li diplomatlar, Afganistan’daki mevcut durumları görüştüler
SpaceX, Alibaba ve Boeing şirketleri, Aşkabat’ta yapılacak ulaştırma konferansına katılacaklar
Haftanın tarihine bakış