Türkmenistan, Afganistan ve Pakistan, TAP projesinin hızlandırılmasını görüşecekler

Türkmenistan, Afganistan ve Pakistan, TAP projesinin hızlandırılmasını görüşecekler

Türkmenistan Enerji Bakanlığı Türkmenistan-Afganistan-Pakistan (TAP) Uluslararası Elektrik Projeleri Departmanı Başkanı Murat Artıkov, pazartesi günü Afganistan Enerji ve Su Kaynakları Bakan Vekili Molla Abdul Latif Mansur ile bir araya geldi. Görüşmede taraflar, uluslararası elektrik iletim projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için Türkmenistan-Afganistan-Pakistan formatında üçlü bir toplantı yapılması ihtiyacını vurguladılar.

Afganistan Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, taraflar Türkmenistan-Afganistan-Pakistan elektrik iletim projesinin yanı sıra Afganistan’ın Herat eyaletinde hayata geçirilmekte olan Nur ul-Jihad trafo merkezinin modernizasyon projesinin uygulanmasına ilişkin konuları ele aldılar.

Murat Artıkov, Herat eyaletindeki Nur ul-Jihad trafo merkezi ve 110 kWh kurulu güce sahip elektrik iletim hattı inşaatlerinin önümüzdeki yılın kış mevsimine kadar tamamlanacağını ifade etti.

Afganistan’ın Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) şirketi, bu yılın eylül ayında Herat eyaletindeki Nur ul-Jihad trafo merkezinin inşaatine resmen başladı. Bu projenin amacı, Türkmenistan’dan gelen elektriğin iletim kapasitesini arttırmaktır.

İlgili diğer haberler

Afganistan ile Türkmenistan, elektrik tedariki projesine ilişkin anlaşma imzaladı
Afganistan heyeti, doğalgaz ve TAPI konularını görüşmek üzere Türkmenistan'a gelecek
Türkmenistan ile Afganistan, Herat’a elektrik enerjisi tedarikini görüştü
Türkmenistan, Afganistan’a elektrik enerjisi sevkine ilişkin anlaşmanın süresini uzatmaya hazır
Türkmenistan, Afganistan’a elektrik enerjisi sevkiyatına ilişkin anlaşmanın süresini uzattı
Türkmenistan Dışişleri Bakanı Afganistan'da Taliban yetkilileriyle görüştü