Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye Dışisleri Bakanları, Avaza’da bir araya geldiler

Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye Dışisleri Bakanları, Avaza’da bir araya geldiler

Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye Dışişleri Bakanları, üst düzey üçlü görüşmeler arifesinde Salı günü Avaza Milli Turizm Bölgesi’nde bir araya geldiler.

Görüşmede taraflar, üç ülke arasındaki çok yönlü işbirliğinin mevcut durumu ve beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca daha önce varılan anlaşmaların uygulanması, önemli bölgesel ve küresel gündem maddeleri ele alındı. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Taraflar görüşmede, Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye Üçlü Devlet Başkanları Birinci Zirvesi’ne yeterli düzeyde işbirliği deneyimi ile geldiklerini kaydettiler. Ayrıca üç ülkenin Dışişleri Bakanları, Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye ekonomilerindeki stratejik alanlarda ilişkilerin ilerletilmesine yönelik birçok verimli öneride bulundular.

Ticaret, ekonomi, enerji, ulaşım, haberleşme ve insani alanlarda işbirliğinin genişletilmesine özel önem verildi.

Görüşmede belirtildiği gibi, Türkmenistan, Azerbaycan ve nnTürkiye arasındaki verimli ilişkileri derinleştirmek için mevcut fırsatların hayata geçirilmesi, eşitlik ve güven ilkelerine dayalı olumlu ilişkilerin daha da genişletilmesine katkı sağlayacak.

Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye Üçlü Devlet Başkanları Birinci Zirvesi, 14 Aralık’ta Avaza Milli Turizm Bölgesi’nde tertip edilecek. Zirvede ticaret, enerji ve ulaşım alanlarında üç ülke arasında işbirliğinin daha da derinleştirilmesi ile ilgili konuların masaya yatırılması bekleniyor.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, mevkidaşı İlham Aliyev’in doğum gününü kutladı
Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye, ilişkileri ilerletmeye yönelik belgeleri imzaladılar
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan’da
Serdar Berdimuhamedov: Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye doğalgaz işbirliği, güvenilirlik ve güvenlik garantilerine dayanmalıdır
Serdar Berdimuhamedov, Türkiye ziyaretinde Türkmenistan doğalgazının ihracatını görüşecek
Serdar Berdimuhamedov, mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi'nde konuştu: (2)