Türkmenistan, Bağımsızlığının 32. Yıldönümünü kutluyor

Türkmenistan, Bağımsızlığının 32. Yıldönümünü kutluyor

Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 32. Yıldönümü, 27 Eylül Çarşamba günü ülkenin tüm bölgelerinde coşkuyla kutlanıyor. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

Bayram günü sabah saatlerinde, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un katılımı ile Bağımsızlık Binası’na çelenk bırakma töreni düzenlendi. Törene Hükümet Üyeleri, Meclis, askeri ve kolluk kuvvetleri kurumları, Bakanlıklar ve ilgili Daireleri ile sivil toplum kuruluşların yöneticileri, Vilayet Valileri ve başkent Aşkabat’taki belediye başkanları, Türkmenistan’da görev yapan diplomatik misyonların yöneticilerinin yanı sıra yabancı konuklar katıldılar.

Daha sonra Türkmenistan’ın Devlet Tribünü Kompleksi’nin önündeki alanda ülkenin Bağımsızlığının 32. Yıldönümü vesilesiyle geçit töreni gerçekleştirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ayrıca, Türkmenistan halkını Bağımsızlık Bayramı vesilesiye tebrik etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın tebrik mesajında, ’Egemen Devletin Yeni Çağının Canlanması Dönemi’nde gözünü yükseklere diken ve büyük hedefleri olan halkımıza sağlık, uzun ömür, sarsılmaz mutluluk, huzurlu ve refah dolu bir yaşam diliyorum.’’ diye kaydediliyor.

Ek olarak, Rusya, Çin, Özbekistan Devlet Başkanları, İran ve Almanya Cumhurbaşkanları, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Suudi Arabistan, İspanya, Hollanda Kralları da Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a ülkenin Bağımsızlığının 32. Yıldönümü vesilesiyle tebrik mesajı gönderdiler.

Bağımsızlığının 32. Yıldönümü vesilesiyle, Türkmenistan’ın tüm bölgelerinde coşkulu bayram etkinlikleri düzenleniyor.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov, Tarafsızlığın 28. Yıldönümü vesilesiyle çelenk bırakma törenine katıldı
Kazakistan, Orta Asya-Rusya Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak
AGİT Genel Sekreteri, Türkmenistan Devlet Başkanı'na görüşme teklifinde bulundu
Türkmenistan Devlet Başkanı, Uluslararası Ahal-Teke Atçılık Kompleksi'nde düzenlenen etkinliklere katıldı
Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, ekim ayında bir araya gelecekler
Bağımsızlığın 31. Yıldönümü vesilesiyle Türkmenistan Devlet Başkanı'na tebrik mesajları ulaştı