Türkmenistan bankası ile Suudi Kalkınma Fonu, işbirliğinin güçlendirilmesini görüştü

Türkmenistan bankası ile Suudi Kalkınma Fonu, işbirliğinin güçlendirilmesini görüştü

Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdiniyaz Mätiyev başkanlığındaki heyette yer alan Türkmenistan Devlet Dış Ekonomik İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Rahimberdi Cepbarov, Suudi Kalkınma Fonu Genel Direktörü Sultan bin Abdul Rahman Al Murshid ile kurumun Riyad’daki merkezinde bir araya geldi.

Görüşmede sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunan Türkmenistan’ın çeşitli önemli ekonomik projelerini teşvik etmek için işbirliğini güçlendirme fırsatları ele alındı.

Suudi Basın Ajansı’nın haberine göre, görüşmede Türkmenistan Devlet Dış Ekonomik İş Bankası ile Suudi Kalkınma Fonu arasında 20 yıldır devam eden işbirliğinin mevcut düzeyi analiz değerlendirildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdiniyaz Mätiyev başkanlığındaki Türkmenistan heyetinin Suudi Arabistan Krallığı’na yaptığı ziyaret çerçevesinde, Riyad’da Türkmenistan ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlıkları arasında ikili siyasi istişareler gerçekleştirildi. İsişarelerde Suudi Arabistan tarafını ülkenin Dışişleri Bakan Yardımcısı Walid El Kheraji temsil etti.

İstişareler sırasında taraflar, siyasi, diplomatik, ticar, ekonomik, kültürel ve insani alanlardaki ikili işbirliğinin seviyesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve çok yönlü Türkmenistan-Suudi Arabistan ilişkilerini daha da geliştirmenin yollarını ele aldılar.

Türkmenistan heyeti, aynı ziyaret kapsamında Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı’nda da temaslarda bulundu. Görüşmede taraflar, iki ülke arasında petrol, doğalgaz ve kimya sektörlerinin yanı sıra yenilenebilir enerji alanında işbirliği olanaklarını ele aldılar.

İlgili diğer haberler

Japonya'nın NEXI Ajansı, Türkmenistan'daki projelerin finansmanına katılmaya hazır olduğunu onayladı
Aşkabat ve Londra, iş ilişkilerinin güçlendirilmesini görüştüler
Türkmenistan-IMF: Gelecek vaat eden projelere yatırım çekme konuları görüşüldü
Türkmenistan ile Amerikan finans kurumu, yatırım fonunun oluşturulmasına ilişkin görüştü
Türkmenistan ile Abu Dabi büyük yatırım anlaşmalarını imzaladı
Türkmenistan Devlet Başkanı: Dövizle ilgili işlemler düzenlenmeli