Türkmenistan-Çin Hükümetlerararası İşbirliği Komitesi’nin 6. Toplantısı Aşkabat’ta yapılacak

Türkmenistan-Çin Hükümetlerararası İşbirliği Komitesi’nin 6. Toplantısı Aşkabat’ta yapılacak

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 29 Kasım’da Türkmenistan-Çin Hükümetlerararası İşbirliği Komitesi’nin 6. Toplantısı’na ev sahipliği yapacak.

Türkmenistan resmi basınına göre, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov cuma günü video iletişim yolu ile gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a Türkmenistan-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi toplantısına yapılan hazırlık çalışmaları hakkında rapor verdi.

Raşid Meredov, komite toplantısının gündemine petrol, doğalgaz, ulaşım, lojistik, tarım, kimya, tekstil, bilim, eğitim, yüksek teknolojiler, sağlık ve diğer alanlarda Türkmenistan-Çin ilişkilerindeki önemli konuların dahil edileceğini aktardı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’un raporuna göre, toplantının sonuçlarına ilişkin ilgili Protokolün imzalanması öngörülüyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ülkenin çok yönlü devletlerarası işbirliğini daha da pekiştirmeyi hedeflediğini vurguladıı ve Türkmenistan-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi’nin 6. Toplantısı’nın gerektiği gibi organize edilmesine yönelik talimatlarda bulundu.

Xinhua haber ajansının pazartesi günü Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ni’ye atıfta bulunarak servis ettiği habere göre, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi Üyesi Ding Xuexiang, 26-30 Kasım tarihleri ​​arasında Türkmenistan ve Kazakistan’ı ziyaret edecek.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov, Çin Devlet Konseyi Birinci Başbakan Yardımcısı’nı kabul etti
Çin Başbakan Yardımcısı Kazakistan ve Türkmenistan'ı ziyaret edecek
AGİT Genel Sekreteri mart ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Altıncı Toplantısı’nda birçok belge imzalandı