Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı arifesinde yeni konutlar ve köyler açıldı

Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı arifesinde yeni konutlar ve köyler açıldı

Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 32. Yıldönümü arifesinde, cuma günü Aşkabat’taki Parahat-7 ve Çoganlı Konut Komplekslerinde yeni konutlar, aynı zamanda Ahal vilayetinin Gökdepe ilçesin iki yeni köyün açılışı yapıldı. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Aşkabat’taki Parahat-7 Konut Kompleksi’nde aynı anda 9 katlı 10 konut hizmete açıldı. Yeni konutlardan 6’sının her biri 54 daireden, 4’ü ise her biri 36 daireden oluşmaktadır.

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ın Bagtıyarlık ilçesine bağlı Çoganlı Konut Kompleksi’nde yazlık tipi, iki katlı ve her biri 5 odadan oluşan 24 konutun açılış töreni gerçekleştirildi.

Ayrıca Ahal vilayetini Gökdepe ilçesinde Nurly zaman we Köpetdagyň Ýalkymy adında iki yeni, modern köy açıldı. Haberde belirtildiği gibi, bu modern köylerde lüks konutlar, okullar, anaokulları, sağlık evleri ve alışveriş merkezleri inşa edildi.

Bununla birlikte Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 32. Yıldönümü vesilesiyle, Arkadag şehrinde çocuk parkının temel atma töreni düzenlendi. Etkinliğe Arkadag şehir yönetiminin ileri gelenleri, kamu kurumu temsilcileri, saygın yaşulular, şehrin kültür ve sanat sistemi çalışanları, medya temsilcileri, çocuk parkının yapımından sorumlu işletmenin uzmanları katıldılar.

Halihazırda Daşoguz kentinde 80’den fazla toplu konutun inşaati devam ediyor. Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 32. Yıldönümünün kutlandığı günlerde, Daşoguz kentinde inşa edilmekte olan üç toplu konut hizmete açılacak.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Ajaýyp Gurluşyk, Türkmenistan genelinde 23 tesisin inşaatini sürdürüyor
Parahat-7 Konut Kompleksi'nde ortaokullar ve anaokulu inşa edilecek
Nowa Hyzmat, Çoganlu Konut Kompleksi’nde park inşa edecek
Döwlet Gurluşyk, Aşkabat’ta 4.000 kişilik bir kültür merkezi inşa edecek
Balkanabat kentinde 26 yeni konut inşa edilecek