Türkmenistan’da Eğitimin Devlet Akreditasyonuna İlişkin Yönetmelik onaylandı

Türkmenistan’da Eğitimin Devlet Akreditasyonuna İlişkin Yönetmelik onaylandı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, cuma günü video iletişim yoluyla gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, ’Eğitimin Devlet Akreditasyonuna İlişkin Yönetmeliğin Onaylanması Hakkında’’ Kararı imzaladı.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Nurmuhammet Amannepesov, bu belgenin taslağının Egemen Devletin Yeni Çağının Canlanması Dönemi’nde eğitimin kalitesinin uluslararası deneyimlere dayalı olarak değerlendirilmesine yönelik modern modelleri uygulamak amacıyla Türkmenistan Eğitim Kanunu temelinde geliştirildiğini bildirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

Başkan Yardımcısı ayrıca, 2024 yılının mart ve nisan aylarında düzenlenecek uluslararası olimpiyatlara, bilimsel-pratik konferans ve sergiye yapılan hazırlıklar hakkında da rapor verdi.

Rapora göre, Mart 2024’te Arkadag şehrindeki 1 No.lu özel okul-eğitim kompleksinde öğrenciler arasında uluslararası matematik olimpiyatı, Uluslararası Beşeri Bilimler ve Kalkınma Üniversitesi öğrencileri arasında IV.Açık Uluslararası Matematik Olimpiyatı düzenlenecek.

Nisan ayında Yagşıgedi Kakayev Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Üniversitesi öğrencileri arasında II.Açık Uluslararası Enformatik Olimpiyatı ile ’Egemen Devletin Yeni Çağının Canlanması Dönemi’nde Üniversitelilerin Bilime Bakışı’’ başlıklı uluslararası bilimsel konferans ve serginin düzenlenmesi öngörülüyor.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı, Aarkadag şehrinde öğrenciler arasında ilk defa düzenlenecek matematik olimpiyatının yanı sıra Uluslararası Beşeri Bilimler ve Kalkınma Üniversitesi’nde, Yagşıgedi Kakayev Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Üniversitesi’nde öğrenciler arasında düzenlenecek olimpiyatların organizasyona uygun bir şekilde hazırlanılması yönünde talimat verdi.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
TBMM Başkanı Kurtulmuş, dünya çocuklarını kabul etti
Kılıçdaroğlu vekil sıfatıyla son kez TBMM'de konuştu, CHP sıraları ayağa kalktı