Türkmenistan’da entegre kimlik tanımlama ve doğrulama sisteminin proje taslağı tanıtıldı

Türkmenistan’da entegre kimlik tanımlama ve doğrulama sisteminin proje taslağı tanıtıldı

Perşembe günü çevrimiçi olarak, dijital ekonominin geliştirilmesine yönelik Sektörler arası çalışma grubunun 2. toplantısı gerçekleştirildi.

TDH'nin haberine göre, toplantıya onlarca bakanlık ve ilgili dairelerinin, belediyelerin, bankaların, diğer kurumların ve bilişim teknolojisi alanlarının temsilcilerinin yanı sıra Sanayici ve Girişimciler Birliği'nden uzmanlar katıldı. Toplantı sırasında, dijital ekonominin geliştirilmesine yönelik Sektörler arası çalışma grubu Yönetmeliğinde yapılacak değişikler ve eklemeler masaya yatırıldı.

Türkmenaragatnaşık ajansı, dijital ekonominin geliştirilmesine yönelik yetkili kurum olarak belirlendi. Bu yılın başında ilki düzenlenen dijital ekonominin geliştirilmesine yönelik Sektörler arası çalışma grubu toplantısında, öncelikli çalışma alanları ve sorumlu kişiler belirlendi.

Ayrıca Türkmenaragatnaşık ajansı, toplantının katılımcılarına geliştirdiği entegre kimlik tanımlama ve doğrulama sisteminin (IABU) proje taslağını tanıttı. Bu sistem, elektronik hizmetleri gerçekleştirmek için bilgi alanındaki katılımcıların (ilgilenen vatandaşlar ve yürütme makamlarının yetkilileri) kamuya açık bilgilere erişimini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Bu erişim, Türkmenistan'ın e.gov.tm Entegre Kamu Hizmetleri Portalı üzerinden kayıt kurallarının yerine getirilmesinden sonra sağlanacaktır.

Ayrıca çevrimiçi toplantıda, Sektörler arası Elektronik Hizmet Sistemi’nin (PEHU) proje taslağı tanıtıldı. Proje, merkezi ve yerel devlet kurumlarının, mali kurumların, PEHU'nun diğer katılımcılarının, vatandaşların ve kuruluşların kamu hizmetlerini elektronik biçimde yerine getirmelerine yönelik gerekli bilgileri paylaşmalarına fırsat tanıyacak.

İlgili diğer haberler

AİKB ile AB, Tudana markası altında çilek üretimine destek verdi
Cumhurbaşkanı Ruhani'den Türkmenistan'a tebrik mesajı
Türkmenistan Gürcistan'a 40 bin tondan fazla reaktif yakıt ihraç etti
Son dakika gündem: DHA YURT ÖZEL GÜNDEMİ
Kars Lojistik Merkezi'nde sona gelindi
Son dakika! DHA YURT ÖZEL GÜNDEMİ -TEKRAR