Türkmenistan Devlet Başkanı, ABD iş dünyası temsilcilerini kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı, ABD iş dünyası temsilcilerini kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, çarşamba günü Aşkabat’ta ABD iş dünyasının temsilcilerini kabul etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Görüşmeye Türkmenistan-ABD İş Konseyi İcra Direktörü Eric Stewart, General Electric Gas Power şirketinin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika doğalgaz türbini ekipmanı satışlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Bryce Razan, John Deere şirketinin Orta Asya’da Stratejik Ortaklık Geliştirme Başkanı Chaba Leiko, Nicklaus Companies Başkan Yardımcısı John Rizzi, Smartmatic şirketinin kurucusu ve CEO’su Antonio Mugica, Westport Trading Europe Limited Şirketi Genel Direktörü Nikolay Yurçenko ve UGT Renewables şirketinin operasyonel işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Duke Kim katıldı.

Konuklar, ABD iş çevrelerinin büyük bir ekonomik potansiyele sahip Türkmenistan ile verimli işbirliğini daha da geliştirme çabalarını teyit ettiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Eric Stewar’ın ABD’li iş adamlarından oluşan heyete başkanlık ederek ülkeyi ziyaret etmesinin, ABD iş çevrelerinin Türkmenistan’da karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini genişletme çabalarının bir tezahürü olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı ayrıca, iş adamlarından oluşan ABD heyetinin Aşkabat ziyareti esnasında Türkmenistanlı meslektaşlarıyla gelecekteki işbirliği beklentileriyle ilgili fikir alışverişi için uygun imkanların oluşacağına dair güvenini ifade etti.

Görüşmede, Türkmenistan-ABD ilişkilerinin geleneksel dostane doğası vurgulanırken, tarafların ticaret, yatırım faaliyetleri, iş çevreleri alanlarında çok yönlü işbirliğini daha da geliştirmeye hazır oldukları teyit edildi.

Güven duygusu ve anlamlı sohbet için Türkmenistan Devlet Başkanı’na içten şükranlarını dile getiren iş adamları, ABD iş dünyasının gelecek vaat eden Türkmenistan pazarındaki konumunu güçlendirme ve yeni ortak projelerin uygulanmasına katılma arzusunu bir kez daha teyit ettiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve ABD iş heyeti görüşmenin sonunda, bu görüşmenin ortak çıkarlarla uyumlu, uzun vadeli ticari ve ekonomik ilişkilerin ilerletilmesi için atılan önemli bir adım olacağına dair güvenlerini ifade ettiler.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları
Türkmenistan Devlet Başkanlığı seçimini kazanan Berdimuhamedov'u dünya liderleri kutladı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye dünyadan destek mesajları
Dünya Liderlerinden Erdoğan'a Tebrik Mesajları