Türkmenistan Devlet Başkanı, Aşkabat ve çevresindeki inşaat çalışmalarını inceledi

Türkmenistan Devlet Başkanı, Aşkabat ve çevresindeki inşaat çalışmalarını inceledi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, salı günü bir helikopter uçuşu gerçekleştirerek, Aşkabat ve kent çevresinde yürütülen inşaat çalışmalarını inceledi.

Türkmenistan resmi medyasına göre, helikopter uçuşu sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı’na sanayi ve inşaat kompleksinden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Baymurat Annamämmedov eşlik etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Gurtly ve Köşi Konut Komplekslerinde inşa edilen konutların yanı sırav Büzmeyin ilçesinde çeşitli amaçlara yönelik inşa edilen konut binaları hakkında bilgi aldı.

Serdar Berdimuhamedov’un helikopteri, ikinci aşamasının inşaatinin başlatıldığı Arkadag şehri semalarında bir U dönüşü yaptı. Türkmenistan Devlet Başkanı ayrıca, Part İmparatorluğu’nun merkezi olan Nisa Kalesi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Daha sonra Türkmenistan Devlet Başkanı, Stomatoloji Merkezi, Uluslararası Rehabilitasyon Merkezi, Uluslararası Fizyoloji Bilimsel- Klinik Merkezi, Çoganly Konut Kompleksi’ndeki Uluslararası Onkoloji Bilimsel-Klinik Merkezi olmak üzere birçok tıbbi tesisin inşaat çalışmalarını havadan inceledi.

Bunun yanında Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, yeni Güneşli Çocuk ve Gençlik Sarayı’nın inşaat planları hakkında bilgi verdi. Türkmenistan Devlet Başkanı, inşaat alanını belirledi ve söz konusu tesisin inşası için uluslararası bir ihale duyurulması talimatını verdi. Yeni merkez, modern koşulların yaratılmasını gerektiren mesleki becerilerin öğretilmesi için ünitelere sahip olacak.

Aşkabat’ta programatik reformların uygulanma hızı hakkında bilgi alan ve uçuşunu tamamlayan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, sosyal tesislerin inşasına devam edilmesi gerektiğini vurguladı ve önemli görevlerin yerine getirilmesinde başarı dileklerinde bulundu.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Parahat-7 Konut Kompleksi'nde ortaokullar ve anaokulu inşa edilecek
TMTÜ’de Oguzhan Bilimsel Teknoloji Merkezi kurulacak
Mari’de emniyet personeli için 52 yeni müstakil ev inşa edilecek
Nowa Hyzmat, Çoganlu Konut Kompleksi’nde park inşa edecek
Döwlet Gurluşyk, Aşkabat’ta 4.000 kişilik bir kültür merkezi inşa edecek