Türkmenistan Devlet Başkanı, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı’nı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı’nı kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, çarşamba günü Aşkabat'ta Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas’ı kabul etti. İlgili gelişme, Watan Ana Haber Bülteni tarafından servis edildi.

Görüşme fırsatı için teşekkür eden Schinas, Türkmenistan Devlet Başkanı’na Avrupa Birliği (AB) yöneticilerinin sıcak selamlarını iletti ve AB’nin Türkmenistan ile uzun yıllara dayanan verimli işbirliğini genişletmekle ilgilendiğini kaydetti.

Görüşmede öncelikli alanlar ve mevcut fırsatlar dikkate alınarak, karşılıklı işbirliği beklentileriyle ilgili görüş alışverişi yapıldı. Bu bağlamda, Türkmenistan Devlet Başkanı 29-20 Ocak 2024 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenelenecek Orta Asya-Avrupa sürdürülebilir ulaşım ara bağlantısına ilişkin Global Gateway Yatırım Forumu’nun önemine değindi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ayrıca, ulaştırma-lojistik sektörünün Türkmenistan ile AB arasındaki işbirliğinin gelecek vaat eden alanları arasında yer aldığını vurgulayarak, Türkmenistan’ın foruma aktif katılım göstereceğini kaydetti.

Yatırım forumunun başarılı bir şekilde organize edilmesini dileyen Serdar Berdimuhamedov, forum sonuçlarının Avrupa ve Orta Asya’yı birbirine bağlayan Trans-Hazar Ulaşım Koridoru’nun multimodal, modern, sürdürülebilir ve hızlı bir rotaya dönüşmesine katkı sağlayacağına dair güvenini ifade etti.

Verimli geçen görüşme için minnettarlığını dile getiren Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, AB’nin Türkmenistan ile işbirliğinde yenilikçi yaklaşımlar sergilemesinin, ortak faaliyetlerin verimliliğini daha arttırmak için sağlam bir temel oluşturduğunu belirtti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, görüşmenin sonunda birbirlerine sağlık, esenlik ve sorumluluk gerektiren görevlerinde başarı dilediler.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan heyeti, Avrupa Komisyonu temsilcisi ve İspanyol şirketin yöneticisiyle görüştü
Türkmenistan heyeti, Brüksel’de karşılıklı temaslarda bulundu
2024: Orta Asya-AB Bakanlar Toplantısı Türkmenistan’da yapılacak
Margaritis Schinas, Türkmenistan’ı Orta Asya’daki önemli bir ortak olarak gösterdi
Henrik Hololei: AB-Türkmenistan işbirliğini tüm yönlerde pekiştirmek için fırsatlar mevcut
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı çalışma ziyaretiyle Türkmenistan’a gelecek