Türkmenistan Devlet Başkanı, çalışma ziyareti için Duşanbe’ye gitti

Türkmenistan Devlet Başkanı, çalışma ziyareti için Duşanbe’ye gitti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Orta Asya Devlet Başkanları Beşinci Yıldönümü İstişare Toplantısı’na katılmak üzere perşembe günü Tacikistan’a gitti. İlgili haber, Tacikistan Milli Haber Ajansı Hovar tarafından servis edildi.

Habere göre, Türkmenistan Devlet Başkanı ayrıca Uluslararası Aral Denizi’ni Kurtarma Fonu (IFAS) Kurucu Devlet Başkanları Konseyi’nin olağan toplantısına da katılacak.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Duşanbe Uluslararası Havalimanı’nda Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda ve diğer resmi yetkililer tarafından karşılandı.

Serdar Berdimuhamedov’un bu ziyareti, Tacikistan ile Türkmenistan arasında üst düzey toplantıların yanı sıra geniş kapsamlı ikili işbirliği müzakerelerini de içerecek.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de 13 Eylül’de Orta Asya Ülkeleri Birinci Ulaştırma Bakanları Toplantısı düzenlendi ve toplantının sonuçlarına ilişkin Ortak Bildiri kabul edildi.

Aynı gün, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başladı
Şanghay İşbirliği Örgütü Başkanlar Konseyi 22. Toplantısı Yapıldı
Ticaret Bakanı Muş, Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 10. Toplantısı'nda konuştu
Albayrak Medya Grubu ile Azerbaycan Trend Haber Ajansı ortak medya platformu kurdu
Son dakika gündem: DHA YURT ÖZEL GÜNDEMİ
Son dakika! DHA YURT ÖZEL GÜNDEMİ -TEKRAR